Šio sezono metu leista sumedžioti 75 briedžiais ir 2,9 tūkst. elnių daugiau nei pernai | KaunoDiena.lt

ŠIO SEZONO METU LEISTA SUMEDŽIOTI 75 BRIEDŽIAIS IR 2,9 TŪKST. ELNIŲ DAUGIAU NEI PERNAI

  • 11

Šio medžioklės sezono metu Aplinkos ministerija leido sumedžioti 20,6 tūkst. elnių ir 4,3 tūkst. briedžių, tai – 2,9 tūkst. elnių ir 75 briedžiais daugiau nei praėjusio sezono metu.

„Kai kuriose savivaldybėse kanopinių žvėrių populiacijos šiuo metu vertinamos kaip gausios arba labai gausios. Apie tai liudija Valstybinių miškų urėdijos kasmet atliekamas elninių žvėrių neigiamo poveikio miškui įvertinimas“, – rašoma pirmadienį išplatintame Aplinkos ministerijos pranešime.

„Šis vertinimas atliekamas pavasarį, ir jis rodo augantį elninių žvėrių populiacijų poveikį miško jaunuolynams – žvėrys smarkiai nuskabo ūglius ir nulaupo kamienų žievę, medeliai skursta, juos užpuola kamieno puviniai“, – teigiama jame.

Pasak ministerijos, dėl to savivaldybių komisijos, nustatančias sumedžiojimo limitus atskiriems medžioklės plotams, raginamos juos nustatyti reikšmingai didesnius nei pernai, atsižvelgiant į užfiksuojamą žalos mastą.

Stirnų sumedžiojimas nelimituojamas.

Pasiūlymus dėl sumedžiojimo limitų nustatymo teikia medžioklės plotų naudotojai. Aplinkos apsaugos departamentas yra sudaręs kiekvienoje savivaldybėje komisiją, kuri gautus pasiūlymus analizuoja ir nusprendžia dėl kiekviename medžioklės plotų vienete taikytino žvėrių sumedžiojimo limito.

Limituojama šių žvėrių medžioklė: briedžių, tauriųjų elnių ir vilkų. Pastarųjų sumedžiojimo limitą numatoma patvirtinti rugsėjo pabaigoje, kai bus užbaigta praeitame sezone sumedžiotų vilkų genetinė analizė.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

išvada

Medžiotojai yra badu dvesiantys išsigimėliai.

Tie elniai yra valstybės,

arba mūsų,LR nuosavybė.Kada matėte žverienos maisto parduotuvėje normalia,tegul ir brangesne nei naminės mėsos kaina?Mačiau tik šaldytą Prome -40-50€/kg .Kas tuos žvėris "augino",kodėl tai yra taip brangu ,kad daugelis Lietuvos gyventojų neturi jokios galimybės paragauti žverienos????Viską suryja keli šimtai ,priveligijuoti "medžiotojai" iš valstybės grietinėlės.

O KAM PLAUTI

AUGINAMUS GYVULIUS,O MEDŽIOTI TAI JAU BLOGAI?GALĖTUME IR BRĖDIENOS AR ELNIENOS AR ŠERNIENOS NUSIPIRKTI.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS