Siūloma naikinti Lietuvos ambasadą Šveicarijoje | KaunoDiena.lt

SIŪLOMA NAIKINTI LIETUVOS AMBASADĄ ŠVEICARIJOJE

Užsienio reikalų ministerija (URM) pirmadienį registravo projektą, kuriuo siūlo nuo kitų metų naikinti Lietuvos ambasadą Šveicarijoje.

Galutinį sprendimą dėl to priims Vyriausybė.

„Politinės veiklos apimtis Šveicarijoje nėra didelė, aukštų pareigūnų vizitai organizuojami vidutiniškai kas trejus metus. Šveicarijos ambasada Lietuvai akredituota iš Latvijos nuo 1992 metų. Artimiausiu metu steigti ambasados Lietuvoje Šveicarija neketina“, – teigia ministerija.

Ji atkreipia dėmesį, kad ekonominėje srityje Lietuvos ir Šveicarijos prekybinių mainų apimtis nepasiekė iki 2008 metų ekonominės krizės buvusio lygmens, o tiesioginių Šveicarijos investicijų Lietuvoje apimtis mažėja.

Į Lietuvą kasmet atvyksta apie 8 tūkst. šveicarų turistų.

Užsienio reikalų ministerija teigia, kad likvidavus ambasadą Šveicarijoje bus siekiama išlaikyti esamą bendradarbiavimo lygį.

„Likvidavus ambasadą nesitikima, kad susilpnės Lietuvos bendradarbiavimas su Šveicarijos Konfederacija, nes klausimai, susiję su Europos Sąjunga, tarptautinio saugumo ir kiti aktualūs klausimai yra sėkmingai derinami per Lietuvos Respublikos nuolatinę atstovybę Europos Sąjungoje, nuolatinę atstovybę prie Jungtinių Tautų biuro ir kitų tarptautinių organizacijų Ženevoje, o dvišalių santykių aktualijos gali būti aptartos ministrų susitikimų tose organizacijose metu“, – rašo URM.

Ji žada, kad iki ambasados likvidavimo bus priimtas sprendimas dėl atstovavimo Lietuvai akredituojant šalies ambasadą vienoje iš kaimyninių šalių arba paskiriant sostinėje reziduojantį ambasadorių.

Konsulinę veiklą numatoma vykdyti įsteigiant konsulinę įstaigą Ženevoje.

Šveicarijos migracijos pareigūnų duomenimis, šioje šalyje gyvena daugiau nei 2 tūkst. lietuvių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Mūsų 'nusipelniusiems' BAISU kad galim išmokti kaip reikia referendumus organizuot.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS