Siūloma skiepijimo centrus steigti prie bažnyčių: vyskupai idėją sveikina, tikintieji – abejoja | KaunoDiena.lt

SIŪLOMA SKIEPIJIMO CENTRUS STEIGTI PRIE BAŽNYČIŲ: VYSKUPAI IDĖJĄ SVEIKINA, TIKINTIEJI – ABEJOJA

  • 14

Prezidentas Gitanas Nausėda mano, kad senjorų skiepijimas vyksta per lėtai, todėl turi pasiūlymą – vakcinavimo centrus steigti prie bažnyčių, informuoja LNK žinios. Lietuvos vyskupų konferencija tokią idėją sveikina. Tačiau savivaldybės mano, kad skiepijimo vietų netrūksta, o ir senjorai dėl jų nesiskundžia.

Pasvalio rajono savivaldybėje kas antras 80 metų žmogus yra paskiepytas nuo COVID-19. Dėl to džiaugsmo neslepia nedidelio miestelio Daujėnų parapijos vadovas, mat jų bendruomenė – ne tik tikinti, bet ir atsakinga.

„Tie, kurie nori, tikrai pasiskiepyja. Ir čia, kiek žinau, didžioji dalis yra paskiepyti, kuriems šiuo metu yra galimybė“, – teigė Daujėnų Šv. Jėzaus vardo parapijos administratorius Henrikas Kalpokas.

Tačiau prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Bažnyčia galėtų aktyviau kviesti tikinčiuosius skiepytis. Šalies vadovas dvasininkams netgi turi pasiūlymą, kaip tai padaryti – jį išsakė dar praėjusią savaitę.

„Teko kalbėti ir su Bažnyčios hierarchais, jie pripažįsta, kad norėtų ir sutiktų, kad būtų pasinaudota ir pamaldų dienomis, ir kažkokie mobilūs vakcinacijos centrai atsirastų prie bažnyčių, nes tai, kaip taisyklė, būtų orientuota į vyresnius žmones“, – sakė prezidentas.

Tačiau tokia idėja prie parapijos plušančio Rimvydo nežavi. Jam baisu, kuo bažnyčia gal pavirsti, jei pradės dar ir skiepyti. „Gal jau nebereikia Dievo varyti į medį. Bažnyčioje, tai gali atvažiuoti ir į namus vakcinuoti. Bažnyčiose dar pradės vakcinuoti. Bažnyčia yra skirta melstis, o kai koncertai vyksta, vyks vakcinacijos... Bus nebe bažnyčia, o kultūros namai“, – nuomone dalijosi Daujėnų gyventojas.

Lietuvos vyskupų konferencija vakcinavimo centrų prie bažnyčių idėją sveikina, bet sako, kad apsispręsti turi valdžia. „Manome, kad tikrai reikia, jog kuo didesnė visuomenės dalis pasiskiepytų, kad galėtume atsispirti šitai pandemijai ir visi būdai, kuriuos valstybė priims, yra sveikintini“, – kalbėjo Lietuvos vyskupų konferencijos generalinis sekretorius Kęstutis Smilgevičius.

Tai yra svarbu dėl mūsų visų, Lietuvos, Bažnyčios, kitų žmonių gerovės. Labai svarbu skiepytis.

O štai kaimo vietovių parapijų vadovai dar dvejoja. „Skiepijimas prie bažnyčios? Nežinau. Ar tai išspręstų arba padėtų? Nes šiuo metu tiek, kiek mes turime vakcinų, galimybių, tai pilnai to užtenka, kas yra daroma dabar“, – sakė Daujėnų Šv. Jėzaus vardo parapijos administratorius H. Kalpokas.

„Realiai, jeigu čia kokį punktą daryti, tai tikrai ne. Neapsimoka. Pas mus, kurie nori, visi pasiskiepija ir užtenka punktų“, – teigė Daujėnų Šv. Jėzaus vardo parapijos prižiūrėtoja Aldona Banelienė.

Skeptiškos ir savivaldybės – steigti vakcinavimo centrus prie bažnyčių reikėtų ir papildomo pasiruošimo, ir pinigų. O skiepijimo vietų, anot rajono valdžios, dabar netrūksta. Tiems, kurie iki vakcinavimo centro atvykti negali yra organizuojamas transportas. „200–300 metrų nuo bažnyčios yra felčerinis punktas ir jame galima saugiai ir visas sąlygas atitinkančioje aplinkoje atlikti vakcinavimą“, – teigė Skuodo rajono meras Petras Pušinskas.

Kaimo vietovių klebonai sako jau dabar rodantys pavyzdį – senjorus ragina skiepytis per pamaldas. „Tai yra svarbu dėl mūsų visų, Lietuvos, Bažnyčios, kitų žmonių gerovės. Labai svarbu skiepytis“, – kalbėjo Žeimių Švč. Mergelės Marijos Gimimo parapijos klebonas Rytis Gurkšnys.

Bet G. Nausėda mano, kad to nepakanka. „Vyresnių nei 65 metų žmonių paskiepijome palyginti nedaug. Skaičiai gerėja, bet gerėja per lėtai“, – teigė prezidentas.

Tačiau Skuodo rajono meras turi pigesnį pasiūlymą – daugiau šviesti senjorus apie skiepų naudą. „Daugiau tos informacijos. Sunku įtikinti garbaus amžiaus rajono gyventoją, kad jis skiepytųsi“, – kalbėjo P. Pušinskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

H

Baisu kaip gestapas prievarta skiepitis kaip iknslagerį

klaustukas

baisu,tai gal jau pamaldu metu neškit skiepus į bažnyčia ir vakcinuokit visus besimeldžiancius,ir kunigai iš proto kraustosi? kur tai matyta, na ir prezidentas! greit baisu bus išeiti laukan, ką gali žinoti, gal durstys visus ir gatvėse,nespesi pamatyt kai būsi sučipuotas ,žmonės bijos greit eiti į bažnyčias,vyksta hibridinis karas,tarp kitko, ar kunigai skiepijosi? ar seimunai skiepijosi? ar jų tas neliečia?

satanizmo apraiškos

Jei kunigai sutinka ir sveikina tokį savo parapijiečių"ženklinimą" kyla elementarus klausimas kam jie iš tiesų tarnauja?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS