Siūloma vėl pripažinti Pociūnų ir Alytaus aerodromus svarbiais nacionaliniam saugumui | KaunoDiena.lt

SIŪLOMA VĖL PRIPAŽINTI POCIŪNŲ IR ALYTAUS AERODROMUS SVARBIAIS NACIONALINIAM SAUGUMUI

  • 1

Seimas po pateikimo sekmadienį pritarė siūlymui grąžinti Pociūnų ir Alytaus aerodromus į nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbios infrastruktūros sąrašą, pranešė parlamento Ryšių su visuomene skyrius.

Vienas iš projekto iniciatorių, Seimo narys Andrius Kupčinskas pranešime teigė, kad vykstant karui netoli Lietuvos sienų šių objektų svarba labai išaugo.

„Pociūnų aerodrome kartu su parašiutininkų klubu treniruojasi Lietuvos kariai ir savanoriai, mokosi ir praktikuojasi Ukrainos kariai. Kalbant apie Alytaus aerodromą aiškiai matome ketinimus ten įkurti laisvąją ekonominę zoną. Šiam aerodromui yra iškilusi didžiausia grėsmė netekti aerodromo statuso. Nors kalbantis su kariškiais, aviatoriais matomas realus poreikis jį išsaugoti – įsteigti aerodromą bepiločiams orlaiviams bandyti, nes Lietuvoje tokios bazės nėra“, – pranešime teigė A. Kupčinskas.

Pociūnų aerodromą į nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įrenginių ir turto sąrašą siūloma gražinti dėl strateginės šio aerodromo vietos – jis šalia Suvalkų koridoriaus.

Alytaus aerodromas yra netoli Baltarusijos ir Rusijos valstybinių sienų ir taip pat gali būti išnaudojamas Suvalkų koridoriaus gynybai, sąjungininkų karių ir krovinių priėmimui, evakuacijai ir kitiems Lietuvos ir NATO valstybių kariuomenių gynybiniams pajėgumams vystyti, teigia įstatymo iniciatoriai.

Minimi aerodromai iš nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų sąrašo buvo išbraukti 2018 metais.

Pagrindiniu svarstyti šį klausimą paskirtas Ekonomikos komitetas. Projektą Seimo posėdyje numatoma svarstyti spalio 19 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jo

kusinsku pusdurnis vel veikla imituoja

SUSIJUSIOS NAUJIENOS