Sniegas kelia vis daugiau rūpesčių: elektros vis dar neturi apie 25 tūkst. namų ūkių | KaunoDiena.lt

SNIEGAS KELIA VIS DAUGIAU RŪPESČIŲ: ELEKTROS VIS DAR NETURI APIE 25 TŪKST. NAMŲ ŪKIŲ

Lietuvoje dėl gausaus snygio elektros trečiadienio vakarą dar neturėjo apie 25 tūkst. namų ūkių – daugiausia Vilniaus ir Utenos regionuose.

„Dėl iškritusio gausaus šlapio sniego visoje Lietuvoje be elektros yra apie 25 tūkst. namų ūkių“, – informavo bendrovės Energijos skirstymo operatorius (ESO) atstovas Paulius Kalmantas.

Vilniaus regione be elektros likę apie 10,1 tūkst. namų ūkių, Utenos regione – apie 8,5 tūkst. Alytaus regione – apie 5 tūkst., Kauno regione – apie 1 tūkst., Panevėžio regione – apie 200.

Pasak P. Kalmanto, per trečiadienį elektros energijos tiekimas atnaujintas apie 300 tūkst. klientų, įskaitant trumpalaikius ir pasikartojančius gedimus.

„Beveik pusė gedimų sugebame sutvarkyti prijungiant nuotoliniu būdu arba automatikos veikimo pagalba“, – sakė jis.

ESO atstovas pabrėžė, kad gedimai bus šalinami toliau – bendrovės specialistai dirbs pilnu pajėgumu, kad elektros tiekimas būtų atstatytas kuo operatyviau.

„Mobilizuotos tiek operatyvinės brigados, tiek kiti padaliniai, kurie gali vykdyti darbus. Šiandien nuolat gedimus taisė tarp 200 iki 250 brigadų. Tačiau, nepaisant visų dedamų pastangų, elektros atstatymas užtrunka“, – sakė P. Kalmantas.

Anot jo, situaciją sunkina besitęsiantis snygis, o kai kur dėl didelio kiekio sniego „technika tiesiog neprivažiuoja“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

okios BEDOS ! durniai laiSEDI prie zvakes ! PROTINGAS tures GENERATORIU ! ir JIOKIOS BEDOS !!!! tik asaros CIA !

ALGIS

KALTI PATYS ELEKTROS TINKLAI reikėjo vasarą išsivalyti proskynas pagal linijas , jos turi būti dvighubo stulpų aukščio pločio , tada nebus linijų pažeidimo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS