Socialiai remtinų gyventojų augintiniai bus ženklinami nemokamai | KaunoDiena.lt

SOCIALIAI REMTINŲ GYVENTOJŲ AUGINTINIAI BUS ŽENKLINAMI NEMOKAMAI

  • 2

Vyriausybė trečiadienį posėdyje nusprendė kompensuoti privalomą gyvūnų ženklinimą socialiai remtiniems asmenims.

Pagal Žemės ūkio ministerijos siūlymą, asmenų, gaunančių socialinę pašalpą, laikomų kačių, šunų ir šeškų, atvestų iki šių metų gegužės 1 dienos, privalomo ženklinimo ir registravimo išlaidos bus kompensuojamos valstybės biudžeto lėšomis. Išlaidos bus kompensuojamos iki kitų metų pabaigos.

Vienam gyventojui, gaunančiam socialinę pašalpą, galės būti kompensuojama ne daugiau kaip už trijų augintinių ženklinimą.

Kompensacija už vieno gyvūno ženklinimą ir registravimą negalės viršyti 15 eurų. Iš viso tam kitais metais numatyta skirti 300 tūkst. eurų.

Jei socialiai remtinų žmonių ar gyvūnų globėjų prižiūrimi augintiniai buvo paženklinti iki Vyriausybės sprendimo, kompensacijos bus mokamos gyvūnų savininkams ir globėjams, pateikusiems reikalingus dokumentus Nacionalinei mokėjimo agentūrai (NMA).

Jeigu žmonės ženklinti ir registruoti savo augintinius nuspręs po šio Vyriausybės sprendimo, kompensacijos bus mokamos procedūras atlikusiems veterinarijos gydytojams ir specialius mokymus baigusiems žmonėms.

Kompensacijos bus mokamos tik tuo atveju, jeigu augintinių savininkams už suteiktas ženklinimo ir registravimo paslaugas bus išrašytos sąskaitos faktūros arba PVM sąskaitos faktūros.

Iki 2022 metų gegužės visi šunys, katės ir šeškai turi būti paženklinti mikroschemomis ir registruoti Gyvūnų augintinių registre.

Žemės ūkio ministerijos duomenimis, Lietuvoje jau paženklinta daugiau kaip 213 tūkst. šunų, kačių ir šeškų, tai yra beveik 65 tūkst. daugiau nei prieš metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

vladas.

Visiškas ,,bespridielas".Tuos pašalpinius šerti reikia,dar ir jų šunimis rūpintis.

BOMŽAS

Ainu,pasigausiu katiną, nunešių ir bus man ant buteliuko!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS