Šokiruojantis neatsargumas: vaiko vežimėlį įstūmė į gatvę, o pati įniko į telefoną | KaunoDiena.lt

ŠOKIRUOJANTIS NEATSARGUMAS: VAIKO VEŽIMĖLĮ ĮSTŪMĖ Į GATVĘ, O PATI ĮNIKO Į TELEFONĄ

  • 59

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai pasidalijo nuotrauka, kurioje matyti vienos merginos ypač pavojingas elgesys. Mergina įstūmė vaiko vežimėlį į važiuojamąją kelio dalį, o pati įniko naršyti telefone.

Ne kartą nuvilnijo istorijos, kai telefono naršymas sukėlė skaudžius eismo įvykius. Tuomet eismo dalyviai nemato, kas vyksta aplink, kaip juda transportas ar pėstieji, nes visas dėmesys būna telefono ekrane.

Šiauliuose, Vytauto gatvėje, užfiksuotas vaizdas priverčia aiktelėti, nes labai gerai iliustruoja, jog naršymas telefone į pavojingą padėtį įstumia kitus – net mažus vaikus – ir gali kainuoti gyvybę.

Portalo kauno.diena.lt skaitytojų užfiksuotame kadre – jauna mergina, prie sankryžos su vaiko vežimėliu laukianti žalio šviesoforo signalo. Matyti, kad ji nežiūri į vaiką, o tiesiog pasinėrusi į išmanųjį telefoną. Šis elgesys – ypač neatsakingas, nes kol mergina žiūrėjo į telefoną, greičiausiai nematė, kad vaikiškas vežimėlis stovi tiesiog važiuojamojoje kelio dalyje.

Tuo metu tiek automobiliams, tiek pėstiesiems degė raudonas šviesoforo signalas. Buvo leidžiama važiuoti tik priešinga kryptimi. Ir nors ties neatsakinga mergina eismas buvo sustabdytas, tai nepaneigia, kad toks elgesys galėjo kainuoti vaiko gyvybę.

Primename, kad Kelių eismo taisyklėse nurodoma, kad pėstieji, prieš įžengdami į važiuojamąją dalį ir eidami ja, turi vengti bet kokių veiksmų (naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis ir panašiai), kurie atitrauktų jų dėmesį nuo aplinkos ir eismo situacijos kelyje stebėjimo. Jei asmuo naudojasi telefonu eidamas per gatvę, gali užsitraukti baudą nuo 20 iki 40 eurų.

Gairės: KET, telefonas, įniko į telefonas, vaikas, vežimėlis, neatsakingas elgesys, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (59)

ironija -> jin neatsimena

kaip tą vaiką darė, tiktoke naujienas skaitė, kažkaip pastojo... kažkaip pagimdė... dabar kažkaip vežioją tą vaiką po rajoną, pati ieško žemėlapyje kur jinai randasi, nieko nesupranta

SCIPAKAS.KAU.

jinai jiesko vyro uztai uzmirso kur randasi jauna dar pasydarys tu vaiku, (taip cukcai sako: dievas dave dievas paime)

MORALAS

Niekada nestatyk vežimo prieš arklį.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS