S. Skvernelis ragina didesnį dėmesį skirti savanorių ugniagesių kūrimuisi | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS RAGINA DIDESNĮ DĖMESĮ SKIRTI SAVANORIŲ UGNIAGESIŲ KŪRIMUISI

  • 1

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis raštu kreipėsi į Lietuvos savivaldybių merus, ragindamas skirti dėmesį savanorių ugniagesių kūrimuisi savivaldybėse, pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

„Savanoriška veikla yra viena sėkmingiausių viešojo saugumo užtikrinimo priemonių. Jau dabar daugelis bendruomenių vykdo saugios kaimynystės programas – šalia gyvenantys žmonės susiburia bendrai kovai su nusikaltimais ir viešosios tvarkos pažeidimais tam, kad jų aplinka taptų saugesnė. Kviečiame savivaldybes, miestus, miestelius, gyvenvietes, jų bendruomenes taip pat aktyviai savo aplinkoje skleisti ir palaikyti idėją burtis į savanorių ugniagesių gretas“, – pranešime cituojamas S.Skvernelis.

Pasak ministro, ugniagesių savanorių kūrimosi procesą prižiūrinti VRM sieks, kad lėšos jų veiklos skatinimui ir plėtrai būtų skiriamos bei panaudojamos efektyviai, o savivaldybės, aktyviai dalyvausiančios užtikrinant savanorių ugniagesių veiklą, būtų tinkamai įvertintos.

Savanorių ugniagesių statusą ir veiklą Lietuvoje apibrėžiančias Priešgaisrinės saugos įstatymo pataisas Seimas patvirtino pernai metų lapkritį, jos įsigalios nuo 2016 metų sausio 1 dienos. Savanoriai ugniagesiai įsitrauks į savivaldybių priešgaisrinių tarnybų veikiančią bazę, papildydami šiuo metu funkcionuojančias tarnybas.

VRM duomenimis, savanoriška ugniagesių veikla yra paplitusi daugelyje Europos valstybių. Kaimyninių šalių – Lenkijos, Estijos patirtis rodo, kad mažesniuose miestuose, miesteliuose ir bendruomenėse savanorių ugniagesių organizacijos kuriasi aktyviai ir jų veikla yra efektyvi. Lenkijoje, turinčioje gilias ugniagesių savanorystės tradicijas, veikia daugiau kaip 16 tūkst. tokių komandų, o Estijoje, kurioje savanorių ugniagesių veikla atkurta vos prieš kelis metus, aktyviai gaisrus gesina ir prevencine veikla užsiima daugiau nei 100 savanorių ugniagesių komandų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

savas

tegu pasako tiesiai profesionalams nera pinigu tegu gesina kaimo bernai ir isgeriantys uz dyka

SUSIJUSIOS NAUJIENOS