Stoja į kovą su COVID-19: Lietuva į kitas šalis siunčia apsaugos priemones | KaunoDiena.lt

STOJA Į KOVĄ SU COVID-19: LIETUVA Į KITAS ŠALIS SIUNČIA APSAUGOS PRIEMONES

  • 10

Lietuva kitoms šalims padeda kovoti su COVID-19 – į Armėniją, Moldovą, Sakartvelą ir Ukrainą siunčiamos lietuviškos apsaugos priemonės nuo koronaviruso, skelbia lnk.lt.

Už 100 tūkst. eurų šioms šalims nupirkta daugiau nei 52 tūkst. Lietuvoje pagamintų apsauginių veido skydelių.

Humanitarinį krovinį į Armėniją, Moldovą ir Sakartvelą nugabens Lietuvos karinės oro pajėgos.

Į Ukrainą krovinys gabenamas žemės transportu. 

Primename, kad iš viso Lietuvoje patvirtinta 1511 koronaviruso atvejų, tebeserga 517, pasveiko – 934 žmonės. 54 asmenys nuo šio viruso mirė.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Sunku ką ir pasakyti

Senoliams neduoda nei kaukės ,tik bauda gali išrašyti ,o į užsienį labdaras siunčia,kaip taip ??

Kęstui

Kokius ten dar rezervus iššvaistė? Morališkai pasenusias tarybines gamyklas ar dar kažką? Bet kuriuo atveju juk buvo krūvos "gelbėtojų", tik, kad vis niekaip neišgelbėja.

Kęstas

Lietuvoje galėtų būti tik vienas ligonis, numiręs nuo koronaviruso. "Atrodo, kad Honkongas davė pasauliui pamoką, kaip efektyviai pažaboti COVID-19. Turėdamas 7,5 mln. gyventojų, Honkongas pranešė apie vos 4 mirties atvejus. Tyrėjai, studijavę Honkongo požiūrį, jau nustatė, kad greitas užsikrėtimo grandinių išsiaiškinimas, karantinas ir savalaikės socialinio atsiribojimo priemonės, tokios kaip veido kaukių nešiojimas ir mokyklų uždarymas, padėjo sumažinti koronaviruso plitimą - matuojant vidutiniu žmonių, užkrėstų nuo kiekvieno jau užsikrėtusio, skaičiumi arba R, kuris iki vasario pradžios Honkonge pasiekė kritinį 1 lygį."[1] Kodėl Lietuva 50 kartų blogesnė, nei Honkongas? Nes išmokyti gerus epidemiologus ir greitai pritaikyti Honkongo naudotas priemones kainuoja nemažai. Tokie žmonės, kaip Broileris Landsbergis, Numa-Numavičius, Mockus, Eligijus Masiulis ir kiti iššvaistė Lietuvos valstybės rezervus. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS