Šukavo miestą ir ieškojo elgetaujančių benamių: alkoholis – mano brolis | KaunoDiena.lt

ŠUKAVO MIESTĄ IR IEŠKOJO ELGETAUJANČIŲ BENAMIŲ: ALKOHOLIS – MANO BROLIS

  • 9

Panevėžyje nakvynės namai su policija šukavo miestą ir ieškojo elgetaujančių benamių. Nors elgetavimo vietos maždaug žinomos, tačiau į nakvynės namus pavyko prikalbinti vos vieną, dar vienas benamis atėjo pats, kiti – pažadėjo ateiti, bet, pareigūnų įsitikinimu, neateis, praneša LNK.

Gatvėje muzikuojantis pensininkas – ne benamių ieškojusių pareigūnų ir socialinių darbuotojų taikinys. Jis taip pat sako, išmaldos neprašantis, jis groja – žmonės moka. Panevėžyje ieškota elgetaujančių benamių.

„Turbūt oras netinkamas, bet jie keičia vietas. Važiuojame ir žiūrime, jei rasime, tai rasime“, – sakė bendruomenės pareigūnė Renata Gustaitienė.

Pagrindiniai benamių taškai dieną – prekybos centrai, turgus.

„Grįžtu vakare išgėręs. Alkoholis – mano brolis“, – sakė kalbintas benamis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Iš tikro – vyras grįžti neturi kur: „Gatvėje jau daug metų aš.“

Kad taip plačiai nenakvotų, socialiniai darbuotojai ir policija kalbino benamį į nakvynės namus. Pirma esą apsižiūrėti, pavalgyti, nusiprausti. Kaip ponas pasodintas į automobilį žmogus pagaliau valstybėje įžvelgia permainų.

Įkalbintas ir išvežtas į nakvynės namus per patruliavimą tik vienas benamis. Antras atėjo pats, o keliems surastiems įteikti valgio maišeliai, informaciniai lankstynukai.

Grįžtu vakare išgėręs. Alkoholis – mano brolis.

Tokia benamių paieška ir šviečiamoji veikla įpareigota įstatymų.

„Nuo liepos 1 d. Lietuvoje teikiamos prevencinės paslaugos. Gal truputį ir pavėluotai net“, – nuomonę išsakė nakvynės namų socialinė darbuotoja Reda Zimnickienė.

Nakvynės namų darbuotojai žino, kad atsitiktinai gatvėje užkalbinti benamiai iš karto nepasikeis ir nepasirinks vietos, kurioje galioja taisyklės. Daugelis iš jų jau turi patirties ir gyvenimą gatvėje ir nakvynės namuose jau gali lyginti.

„Aš geriau paklūpėsiu. Koks žmogus duos, tai duos. Neduos – nereikia“, – sakė vienas benamių.

Šiuo metu į nakvynės namus miegoti ateina penki šeši žmonės. Benamių statistika Panevėžyje paslaugų tiekėjams visai nežinoma.

Kiek tikrų benamių Panevėžyje – žino patys benamiai: „Daug – kažkur 20 yra“, „apie 20 žmonių“.

Benamių šilta vietelė – autobusų stotis. Neaišku, kaip bus pastačius naują.

„Jei netriukšmauja, negeria, tada leidžiame pasėdėti“, – teigė stoties darbuotojas.

Elgetavimas ir pinigų prašymas – Panevėžyje tolerojamas reiškinys, jei žmogus nepažeidžia viešosios tvarkos taisyklių.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

pinigas dievas

cia ne tam ka padet zmonem...cia iskojo tu kurie aferistams PSD duokles nedadave.... ir tu kur pensijiniu fondu neseria.... ....ir nieko cia asmenisko tiesiog krize ateina.... biznis raukiasi...

R

Niekada nepraeina pro elgetą, nedavusi pinigelio. Išskyrus girtuoklius ir narkomanus. Kodėl? Nes tur būt taip susiklostė aplinkybės, kad tas žmogus tuo metu neturi pajamų už ką nusipirkti maisto, ar pritrūko pinigų susimokėti išaugusių mokesčių kainos ar dar kažkas tokio. Prieš smerkdami pagastovekite vienoje vietoje 2-3 valandas nejudėdami - ar tai fiziškai malonu. Manau, kad ne. Nes žiemą šalta, o vasarą karšta. Jūs patys usmetete šiuos žmones į gatvę, prieš tai padarė labai keistus įstatymus, kai suteikė teisę kaimynams užsiimti jiems nepatikusį kaimynų terorizmu ( nekalbu apie girtuoklius ir narkomanus), kai už mažiausią skolą iš būsto iškrautsto antstoliai, padedami gaujoms, kurie gviešiasi svetimo turto., O žmogus atsiduria gatvėje, nes neturi tiek pinigų, kad nupirktų parsidavusius teisėjus.

Atstokite nuo tų žmonių

Jie pasirinko tokį gyvenimo būdą. Atstokite nuo jų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS