Šunų pragare atsidūrė ir Rokiškio mero šuo: saugiai jaustis negalime nė vienas | KaunoDiena.lt

ŠUNŲ PRAGARE ATSIDŪRĖ IR ROKIŠKIO MERO ŠUO: SAUGIAI JAUSTIS NEGALIME NĖ VIENAS

  • 8

„Nors norisi pasakyti tiek daug, tačiau šį kartą trumpai – mums pavyko ir mano mažytė vėl mano rankose“, – trečiadienį socialiniame tinkle džiaugėsi Rokiškio rajono meras Ramūnas Godeliauskas, kurio augintinis buvo pakliuvęs į šunų pragaru pavadintą veisyklą Kretingos rajone. 

„Daugelis matome ir nesame abejingi tam, kas šiuo metu vyksta, tiksliau – šalyje išaiškėja vis daugiau žiauraus elgesio su gyvūnais atvejų, susijusių su  nelegaliu augintinių dauginimu ir  sunkiai sveiku protu suvokiamomis laikymo sąlygomis. Neaplenkė tai ir mūsų... Ši mažylė pateko į daugintojos Kretingoje rankas, tiksliau – ankštą narvą. Galima tik numanyti, ką šunytei teko išgyventi ir patirti! Tačiau tai, ką papasakojo ją išgelbėjusi savanorė, sunku net įsivaizduoti ir suvokti, kad tokie dalykai tebevyksta civilizuotame pasaulyje“, – rašė meras, prisipažinęs, kad negali sau leisti viešai pasakyti, ką apie tokias daugintojas galvoja. Ir liūdnai pripažino – niekas, auginantis ar veisiantis gyvūnus, nesame saugūs nuo tokių „daugintojų“.

„Nesame saugūs, nes nežinome apie juos, nes jie kol kas nebaudžiami, nes nėra ryšio tarp laikymo sąlygų ir veiklos teisėtumo kontrolės! Kyla retorinis klausimas, ar iš viso ta kontrolė yra? Nes šiai dienai matome, kad ji neveikia, – rašė politikas. – Ar galime jaustis saugūs? Ar gali jaustis saugiai mūsų augintiniai? Deja, kol bus nors menkiausia tolerancija ar net dangstymas iš valstybės institucijų, kol tokiems bus leidžiama „pasitaisyti“ ar „ištaisyti trūkumus“, tokiais jaustis negalėsime.“

Kaip rašė R. Godeliauskas, turime skatinti visuotinę netoleranciją bet kokiems gyvūnų daugintojams, laikantiems šunelius narvuose, „ant lenciūgų“ , be maisto ir vandens, išmetantiems juos, kaip nereikalingus daiktus miškuose ar pakelėse.

„O dabar ji grįžta namo, laukia gydymas ir reabilitacija...“, – R. Godeliauskas nuoširdžiai dėkoja savanoriams ir „Nuarui“, kurie išgelbėjo jo keturkoję.

Portalas antradienį skelbė, kad nelegalios daugyklos Kretingos rajone savininkei oficialiai pareikšti įtarimai. Prokuratūra moteriai pareiškė įtarimus dėl žiauraus elgesio su gyvūnais bei neteisėta ūkine veikla – nelegaliai prekiavus gyvūnais.

Portalas jau rašė, kad Kretingos rajone, Padvarių kaime, savo draugų šuniuko pasigedusi moteris rado jį netoliese įkurtame neteisėtai veikiančiame šunų veislyne. Pasak įvykio liudininkės, keturkojai  buvo uždaryti į nedidelius narvus ir priversti murgdytis savo šlapime bei išmatose.

Po šio įvykio gyvūnų mylėtojai, tarnybos ir specialistai pradėjo ieškoti daugiau vietų, kuriose gali būti nelegaliai veisiami ir baisiomis sąlygomis laikomi keturkojai. 

GALERIJA

  • Šunų pragare atsidūrė ir Rokiškio mero šuo: saugiai jaustis negalime nė vienas
  • Šunų pragare atsidūrė ir Rokiškio mero šuo: saugiai jaustis negalime nė vienas
"Facebook" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Po tokios patirties

įvertins šmikutis, kokį gerą gyvenimą turi.

Išvada

Neužtenka vien pasidžiaugti, kad " mažytė vėl mano rankose", ši istorija įpareigoja visus merus, seniūnus pasidomėti apie jū mieste, rajone, miestelyje esančias šūnų veisyklas, įpareigoti veterinarijos tarnybas dažniau tikrinti ten laikomų gyvūnų sąlygas, nereikia pamiršti, kad yra ir katinėliai ar kt. dauginami ir pardavinėjami gyvūnai.

Safyras

Daugelis tikrų šunų mylėtojų savo augintinius vedasi su pavadėliu ir nepalieka jų nei gatvėse, nei laisvai lakstyti, kur nori... Todėl ir tokie "verkšlenimai " atrodo keistai, nes daugelis vedasi mažus ir didelius šunis be jokio pavadėlio, užmiršdami, kad šuo gali pulti praeivį be jokio perspėjimo, jei jam kas nors sukels įtarimą... Todėl ir meilė turi būti tikra, o ne parodomoji...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS