Susisiekimo ministerija aiškinsis galimybes laivybai Nemunu atnaujinti | KaunoDiena.lt

SUSISIEKIMO MINISTERIJA AIŠKINSIS GALIMYBES LAIVYBAI NEMUNU ATNAUJINTI

  • 3
Susisiekimo ministerija paskelbė konkursą ilgalaikei laivybos Nemunu atnaujinimo studijai parengti.
 

 


 

Kaip nurodo ministerija, studijos tikslas – numatyti priemones ekonomiškai efektyviai ir darniai keleivinio ir krovininio vidaus vandenų transporto sistemai sukurti.

„Rengiant šią studiją, bus įvertintas keleivių ir krovinių judėjimo poreikis, laivybos kelių būklė, paslaugų lygis ir plėtros galimybės bei išanalizuota galimybė sukurti darnią, nenuostolingą, konkurencingą turistinio ir krovininio vandens transporto sistemą visame vidaus vandenų kelių tinkle nuo Nemuno aukštupio iki žemupio. Taip pat bus įvertinta užsienio šalių praktika modernizuojant ir plėtojant vidaus vandenų infrastruktūrą, valdant ir organizuojant keleivių ir krovinių vežimą“, – teigia ministerija.

Laivybos atnaujinimo studija turės būti parengta per 8 mėnesius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

keista

Tik dabar rengiama studija, kai jau seniausiai paskelbtas tarptautinis konkursas dėl Nemuno vagos tarp Kauno ir Kuršių marių tvarkymo? Laivybą Nemunu seniausiai atkurti reikėjo. Vien ant kelių remonto kiek sutaupytume! Bet, matyt, nešvarūs kelininkų interesai ir lėmė tai, kad į Nemuną buvo spjauta.

Budelis

Kada konservai ir ocai bus baudziami uz Lietuvos ir jos zmoniu naikinima?

Akivaizdumas

Kokia gėda. Per 30 metų nesugebėta išvystyti laivybą Nemunu! Dar tik pradės tirti galimybes.Na o dar po 30 metų bus pareikštas gilus susirūpinimas dėl uždelsto ilgo delsimo pradėti. Ar nebuvo čia prikišta Kremliaus ranka?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS