Švedija dėkoja Lietuvai už pagalbą gesinant miško gaisrus | KaunoDiena.lt

ŠVEDIJA DĖKOJA LIETUVAI UŽ PAGALBĄ GESINANT MIŠKO GAISRUS

Švedijos premjeras Stefanas Lofvenas (Stefanas Liofvenas) padėkojo Lietuvai už pagalbą gesinant miško gaisrus.

Lietuva į Švediją išsiuntė kariuomenės sraigtasparnį „Mi-8“ su specialia gesinimo įranga. Dar vieną sraigtasparnį lietuviai išsiuntė gesinti miškų gaisrų į Latviją.

Krašto apsaugos ministerija teigia, kad šią savaitę sraigtasparniai dar tęs dalyvavimą abejose gaisrų gesinimo operacijose.

Ministras pirmininkas S. Lofvenas laiške prezidentei Daliai Grybauskaitei rašo, kad švedų vyriausybė ir žmonės labai dėkingi už paramą, kurios sulaukė, įskaitant personalą, transporto priemones, lėktuvą ir sraigtasparnius, dalyvaujančius gaisrų gesinimo operacijose.

„Noriu asmeniškai padėkoti Jums už pasiūlytą pagalbą ir už tai, kad parodėte, jog ištikus krizei esame pasirengę vieni kitiems padėti“, – pabrėžė Švedijos premjeras.

„Švedijos vyriausybė kiekvieną minutę seka įvykius ir imasi visų įmanomų žingsnių užtikrinti, kad gaisrai bus užgesinti. Ruošiamės ilgai kovai ir nuolatinei parengčiai reaguoti į kaitrą ir sausrą, kurios dar kurios dar kurį laiką turėtų tęstis. Atsižvelgiant į tai, visi pasiūlymai, kurių toliau sulaukiame, yra neįkainojami“, – rašo Švedijos premjeras.

Švedija šiuo metu kenčia nuo sausros ir didžiausios karščio bangos per paskutinį šimtmetį. Šalyje siaučia mažiausiai 27 miškų gaisrai, jie apima 25 tūkst. hektarų ploto.

Be Lietuvos, pagalbą Švedijai atsiuntė Danija, Italija, Lenkija, Norvegija, Prancūzija ir Vokietija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS