Šveicarijos sostinė seka Vilniaus pavyzdžiu: sieks užtikrinti verslų išgyvenimą | KaunoDiena.lt

ŠVEICARIJOS SOSTINĖ SEKA VILNIAUS PAVYZDŽIU: SIEKS UŽTIKRINTI VERSLŲ IŠGYVENIMĄ

Šveicarijos sostinė Bernas pristatė ambicingą planą, kuriuo siekiama šią vasarą pagyvinti miesto gyvenimą ir užtikrinti verslų išgyvenimą. Apie tai rašo šalies naujienų portalas „The Local“.

Sekdama Lietuvos sostinės pavyzdžiu, Berno valdžia planuoja viešąsias miesto erdves vasaros laikotarpiu atiduoti nuo pandemijos ypač nukentėjusiems verslams – lauko barams, kavinėms ir restoranams.

Maitinimo įstaigoms bus leista miesto aikštėse, skveruose ir kitose viešose vietose vasaros mėnesiais pasistatyti staliukus.

Šveicarija nuo gegužės 11 d. leis vėl atsidaryti kavinėms, barams ir restoranams, tačiau bus privalu užtikrinti reikiamus atstumus tarp klientų staliukų.

Tokį miesto valdžios žingsnį neabejotinai teigiamai priims ir maitinimo įstaigos, ir jų klientai. Verslų savininkai buvo patikinti, kad naudojimasis viešosiomis erdvėmis jiems nieko papildomai nekainuos. Tiesa, šaligatviai turės būti neužstatyti.

Berno savivaldos atstovai teigia laukiantys aktyvių piliečių idėjų, kokiais dar kitais būdais šią vasarą sostinėje galėtų būti vykdoma „Viduržemizacija“, t. y. siekis, kad Berno gatvės labiau primintų gyvas, šurmuliuojančias gatveles, būdingas Viduržemio jūros regiono valstybėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

gal ir mes paSEKIME SVEICARU PAVYZDZIU ir ginkluokimes juk amerikonus tai megdziojam gal bijot pensininku kad nepareikalautu kubiliaus grazint skola o butkeviciaus uz ivesta eura be tautos nuomones?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS