Švietimo darbuotojams surengti nacionalinio saugumo mokymai | KaunoDiena.lt

ŠVIETIMO DARBUOTOJAMS SURENGTI NACIONALINIO SAUGUMO MOKYMAI

  • 1

Generolo Jono Žemaičio karo akademijoje pirmą kartą vyko švietimo sektoriaus atstovams skirti mokymai apie nacionalinį saugumą.

Kaip pirmadienį pranešė ministerija, mokymuose, kuriais siekiama didinti platesnį visuomenės įsitraukimą į valstybės gynybą, dalyvavo atstovai iš Lietuvos mokyklų, savivaldybių, švietimo centrų ir asociacijų.

„Idėja organizuoti Nacionalinio saugumo ir gynybos kursus kilo tiek dėl bendro poreikio šviesti visuomenę apie gynybą, tiek dėl noro pateikti šią informaciją nestandartiškai, pritaikomai ir įdomiai. Šiandien dar ir nepakankama dalis piliečių supranta, kad šalies gynyba yra mūsų visų reikalas. Pradėdami rengti šiuos mokymus pirmiausia nuo švietimo sektoriaus norime jo atstovus išsamiai supažindinti su krašto apsaugos sistema, jos komponentais, leisti iš arčiau susipažinti, kaip ji veikia ir informaciją pateikti iš pirmų lūpų“, – pranešime cituojamas kursų organizatorius Liudas Zdanavičius.

Tris dienas trukusių mokymų metu dalyviai buvo supažindinti su nacionaliniu saugumo ir gynybos sistema. Aptartos svarbiausios grėsmės šalies nacionaliniam saugumui, pagrindiniai krašto apsaugos sistemos komponentai. Dalyviai taip pat apsilankė Lietuvos kariuomenės daliniuose, apžiūrėjo karių turimą techniką ir ginkluotę, pabendravo su kariais.

Anot Vilniaus licėjaus direktoriaus Sauliaus Jurkevičiaus, siekiant, kad jaunoji karta gautų sistemišką mokymą apie Lietuvos saugumą, būtina turėti kokybišką mokymo priemonę, prie kurios rengimo prisidėtų visos suinteresuotos institucijos. Tik tada būtų galima tikėtis, kad kiekvieną Lietuvos mokinį pasieks ne tik esminės žinios apie nacionalinį saugumą, bet ir augs karta, turinti savigarbos ir pasididžiavimo jausmą savo valstybe.

Kursuose dalyvavę atstovai skatinami įgytą patirtį pritaikyti ir skleisti toliau savo veikloje.

Kursuose paskaitas skaitė ir diskusijas vedė atstovai iš Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos, Lietuvos kariuomenės ir Krašto apsaugos ministerijai pavaldžių institucijų, Antrojo operatyvinių tarnybų departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto, Vidaus saugumo departamento, Policijos ir Prezidentūros kanceliarijos.

Kursai pasibaigė dalyvių susitikimu su prezidentu Gitanu Nausėda.

Nacionalinio saugumo ir gynybos kursai yra tęstinis projektas. Juos planuojama organizuoti reguliariai bent du kartus per metus ne tik švietimo, bet ir kitų sričių visuomenės atstovams.

GALERIJA

  • Švietimo darbuotojams surengti nacionalinio saugumo mokymai
  • Švietimo darbuotojams surengti nacionalinio saugumo mokymai
  • Švietimo darbuotojams surengti nacionalinio saugumo mokymai
KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jonas

Apsišiksite pamatė Ruso tankūs.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS