Švietimo ministras: apie auditą kalbantis R. Masiulis neįsigilinęs į daugelį dalykų | KaunoDiena.lt

ŠVIETIMO MINISTRAS: APIE AUDITĄ KALBANTIS R. MASIULIS NEĮSIGILINĘS Į DAUGELĮ DALYKŲ

Švietimo ministras Algirdas Monkevičius ketvirtadienį pareiškė, kad apie ministerijai pavaldžių įstaigų auditą kalbantis susisiekimo ministras Rokas Masiulis nėra įsigilinęs.

„Aš dabar nustebęs esu, ministras net nėra įsigilinęs į daugelį dalykų, bet jis apie tuos dalykus, net nežinau, turi teisę kalbėti. Galbūt aš irgi galiu kalbėti apie kitas sritis, bet aš kalbu apie savo sritį“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė A. Monkevičius.

R. Masiulis mėnesį laikinai dirbo Švietimo ministerijos vadovu. Tuo metu jis inicijavo pavaldžių įstaigų auditą per mokytojų streiką, žadėdamas iš neefektyviai naudojamų įstaigų lėšų surasti papildomų išteklių pedagogų algoms didinti.

Auditas parodė, kad dalį Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pavaldžių įstaigų sudarydavo viešųjų pirkimų sandorius su savo darbuotojais, kai kurie įsigijimai vykdomi neefektyviai, o kai kur nemaža dalis darbuotojų susiję giminystės ryšiais.

Susisiekimo ministras trečiadienį pareiškė, kad audito metu buvo nustatyta „labai negerų dalykų“, ir kalbėjo apie „bendrą voratinklį, kur viešųjų pirkimų pinigai pasidalinami tarp savų“.

Jis tvirtino, jog didžiausia kaltė dėl nustatytų negerovių tenka „ilgamečiams vadovams, kurie tą sistemą toleravo, palaikė ir ji liko egzistuoti iki dabar“.

Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį paragino susisiekimo ministrą nekomentuoti su švietimu susijusių reikalų.

A. Monkevičius teigė, kad audito išvados padės jam rengti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pavaldžių įstaigų pertvarką.

„Mano uždavinys yra ne baksnoti pirštu į praėjusį dešimties ar trejų metų laikotarpį, o susitvarkyti“, – kalbėjo ministras.

Jis dar kartą pabrėžė, kad audito metu nenustatyta atvejų, kai reikia skubiai atleisti kurį nors pavaldžios įstaigos darbuotoją.

Anot ministro, patikrinimo išvados remiasi prielaidomis, tokiomis kaip „galimai“ ar „galbūt“.

„Tik užvakar gavau šitas išvadas ir jose nėra niekur pasakyta, kad tai yra įrodyta“, – tvirtino ministerijos vadovas.

A. Monkevičius patvirtino pareikalavęs visų įstaigų vadovų pasiaiškinti dėl audito metu nustatytų pažeidimų.

Jis pridūrė, kad šias aplinkybes patikrinus kitoms institucijoms bus galima imtis veiksmų atsakingų darbuotojų atžvilgiu.

„Jeigu aš bent vieną tą žmogų dabar pabandyčiau atleisti, visa tai bet kokie advokatai paverstų kuo? Kompensacijų išieškojimu iš mokesčių mokėtojų pinigų“, – sakė A. Monkevičius.

Švietimo ministerijos ir 17 jai pavaldžių įstaigų viešųjų pirkimų auditą atliko Susisiekimo ministerijos specialistai. 

Kitą patikrinimo dalį – funkcijų auditą – atliko pačios Švietimo ministerijos auditoriai. Šio audito išvados kol kas nėra paskelbtos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Bumerangas

ir mes norime, kad mūsų vaikai visa tai girdėdami uzaugtų dori

Jonas

Taigi Monkevičius sakė,kad niekas nenukentės,lyg ir nėra kaltų,kaip visada niekas už nieką neatsako,atrodo ministras nežada esminių pertvarkų,jam geriau kad niekas nesikištų ir nejudintų tos pelkės

Lietuvis

Masiulis tegul pasižiūri kaip dirba keliu direkcijos nauji specialistai, kompetencijos nulis, pirkimu nesugeba įvykdyti, griauti lengviau negu statyti, kur mes einame, juk visur sustatyti savi specilistai.....svarbu savas dirbti kada nors išmoks
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS