Švietimo profesinė sąjunga organizuoja istorijos pamoką Ukrainos palaikymui | KaunoDiena.lt

ŠVIETIMO PROFESINĖ SĄJUNGA ORGANIZUOJA ISTORIJOS PAMOKĄ UKRAINOS PALAIKYMUI

Didžiausia švietimiečių profesinė sąjunga kitą pirmadienį inicijuoja palaikymo Ukrainai akciją Lietuvos mokyklose bei visuotinę nuotolinę Ukrainos istorijos pamoką.

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga (LŠMPS) sąjunga trečiadienį informavo tam pasitelsianti visus savo 11 tūkstančių narių, taip pat kviečia jungtis ir kitus šalies pedagogus bei ugdymo įstaigų vadovus.

„Šią savaitę girdėjome keistų istorijos Ukrainos valstybės atžvilgiu interpretacijų. Be to, matome nuolat augančią plataus masto karinio konflikto grėsmę. Todėl, visų pirma, siekiame pademonstruoti solidarumą ir palaikymą ukrainiečių pedagogams. Antras svarbus tikslas – Lietuvos pedagogų susitelkimas ir deramas pasiruošimas galimiems neramumams“, – pabrėžia LŠMPS pirmininkas Egidijus Milešinas.

Tačiau pačiu svarbiausiu tikslu LŠMPS pirmininkas laiko jaunosios Lietuvos kartos tinkamą supažindinimą su Ukrainos valstybės istorija ir esama situacija.

Visų pirma, siekiame pademonstruoti solidarumą ir palaikymą ukrainiečių pedagogams. Antras svarbus tikslas – Lietuvos pedagogų susitelkimas ir deramas pasiruošimas galimiems neramumams.

„Su mokiniais privalome būti atviri ir deramai juos informuoti kas yra Ukraina, kokia jos šimtmečių istorija, valstybingumo šaknys, todėl inicijuojame ne tik palaikymo akciją, bet ir visuotinę istorijos pamoką“, – sako E. Milešinas.

Nuotolinė LŠMPS pirmininko pavaduotojo, istorijos mokytojo Audriaus Jurgelevičiaus vedama pamoka vyks vasario 28 dieną, pirmadienį. Visų dalykų mokytojai kviečiami 8 val. ryto skirti pirmą pamoką Ukrainos istorijai.

Nuorodą į nuotolinę pamoką bus galima rasti Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos feisbuko profilyje ir interneto svetainėje svietimoprofsajunga.lt

Visi mokytojai pamokos metu kviečiami fotografuotis su mokiniais, o nuotraukos, kartu su palaikymo ir solidarumo deklaracija, bus siunčiamos Ukrainos pedagogams.

„Mokytojai gali improvizuoti, kurti savo pamokas, tačiau labai svarbu, kad būtume vieningi. Negalime leisti perrašinėti istorijos“, – pabrėžia E. Milešinas.

Maskvai sutelkus šimtatūkstantines karines pajėgas prie Ukrainos, Vakarai baiminasi plataus Rusijos karinio įsiveržimo į šią provakarietišką kaimynę.

Įtampa paaštrėjo Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui nusprendus pripažinti prokremliškas separatistines Donecko ir Luhansko „liaudies respublikas“ ir pranešus apie ketinimus dislokuoti savo pajėgas šiose Ukrainos teritorijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Patarimas

Eikit gal geriau kariauti už tą Ukrainą. Gausit kulką į pilvą ir baigsis visas jūsų kudakavimas....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS