T. Pačėsas pateikė savo versiją apie konfliktą ligoninėje: tai galima vertinti kaip provokaciją | KaunoDiena.lt

T. PAČĖSAS PATEIKĖ SAVO VERSIJĄ APIE KONFLIKTĄ LIGONINĖJE: TAI GALIMA VERTINTI KAIP PROVOKACIJĄ

  • 4

Koronavirusui ir toliau krečiant šalį, nuo šios klastingos ligos neišsisuka ir garsenybės. Buvęs krepšininkas, verslininkas, politikas bei tikra Alytaus miesto įžymybė – Tomas Pačėsas – taip pat pripažino neseniai užsikrėtęs COVID-19.

Ir nors koronavirusas sukėlė tokių komplikacijų, kad net teko gultis į ligoninę, istorija, kurią jau šį vakarą, 19.30 val,  išgirs TV3 laidos „Prieš srovę“ žiūrovai, bus ne apie sveikatą. Tai istorija apie intymius pokalbius ligoninėje ir iš to kilusį didžiulį skandalą.

Istorija, kuri prasidėjo nuo medicinos personalo aptarinėjamo apatinio trikotažo, išties pasisuko visai ne ten, kur būtų galima tikėtis. Viskas baigėsi tokiu aštriu konfliktu, kad prireikė net policijos. „Manau, kad pasiektas dar vienas mano žinomumo rodiklis“, – apie konfliktą dabar jau su šypsena sako T. Pačėsas.

Tačiau tada, kai atsigulė į ligoninę, buvusiam krepšininkui smagu tikrai nebuvo. T. Pačėsui, koronavirusu apsikrėtusiam nuo sūnaus, praėjusių metų pabaigoje dėl viruso sukeltų komplikacijų teko gydymą iš namų perkelti į Alytaus miesto ligoninę. Jis neslepia – šiame skyriuje besigydančių būklė nėra pati geriausia. Jo paties –  taip pat nebuvo išimtis. O čia dirbantis medicinos personalas, anot verslininko, elgėsi taip, kad viduryje nakties niekaip nebuvo galima ilsėtis.

Nusprendęs personalą sudrausminti, T. Pačėsas netgi trumpam nusiėmė deguonies kaukę ir išėjo iš palatos. Tačiau, kaip laidoje teigs buvęs krepšininkas, iškart sulaukė jį nustebinusio atsako.

„Manau, kad emocijos kilo tiek iš vienos, tiek iš kitos pusės. Tai – natūralu. Bet kai išgirsti, kad tau čia ne krepšinio aikštelė, tu čia nevadovauk ir neaiškink, tuo viskas nesibaigia. Tai galima vertinti ir kaip provokaciją, ir kaip nesiskaitymą. Aš – pacientas, o medicininė įstaiga pacientui turėtų dirbti“, – sakys pokalbį su slaugytojomis iš savo perspektyvos atpasakojęs T. Pačėsas.

Konfliktas tarp buvusio krepšininko ir medicinos personalo buvo žodinis ir tetruko penkias minutes, tačiau šiandien jis jau nagrinėjamas policijoje. Tiesa, pareiškimą – ir tik praėjus 10 dienų po incidento – parašė ne pats T. Pačėsas, o ligoninės vadovas.

„Jis sutrikdė viešąją rimtį, necenzūriniais žodžiais iškeikė ten buvusius darbuotojus, medicinos personalą, grasino jiems ir taip sutrikdė to skyriaus darbą“, – kas parašyta pareiškime apie T. Pačėsą, laidoje vardins Alytaus miesto policijos atstovė.

Tačiau savo ruožtu buvęs krepšininkas tikins kitaip – Lietuva jau visai netrukus sužinos, kaip buvo iš tiesų, nes jis pastebėjo ligoninės koridoriuose esančias kameras. Gavus įrašą, jis tikina, nebereikės niekuo abejoti. „Jei galima viešinti viską be manęs, tikiuosi, kad bus galima viešinti ir viską su manimi. Viską pasižiūrėsime“, – apie kamerų užfiksuotą medžiagą sakys jis.

Tačiau būtent čia įsipina dar viena detalė. Ligoninėje vadovaujamą darbą dirba keturi Alytaus miesto politikai, tarybos nariai. Kurie – sutapimas, ar ne – priklauso kitoms politinėms jėgoms nei T. Pačėsas. Ar čia, apatinio trikotažo skandale, galima nesutarimų priežasties ieškoti partiniuose nesutarimuose?

Kaip jau buvo skelbta, dėl Alytaus miesto savivaldybės tarybos nario T, Pačėso elgesio ligoninėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

GALERIJA

  • T. Pačėsas pateikė savo versiją apie konfliktą ligoninėje: tai galima vertinti kaip provokaciją
TV3 arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Patikėkit, patys susidūrėme Alytaus priimamajame sūnus nesulaukė pagalbos,parsivežiau namo išsikviečiau greitąja pagalba tai ačiū nuostabiai daktarei tik ji ir išgelbėjo mano sūnų. Kai kurioms darbuotojoms jau seniai ten ne vieta.

a

vargšas verslinykas-politikas, vakar per dėžę rodė, susimokėt 50 kapeikų išsipirk palatą ir neverk, klausėsi, pyko, ėjo stroint, eina naktį pieno lakti

> Birutė

Tu bent gyvai esi Pačėsą mačiusi, o ar esi su juo bendravusi? Matau, kad ne, tai ir užsičiaupk nesvaičiojusi savo nesąmonių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS