A. Tapinas Ukrainos gimtadienio proga surinko daugiau nei 1,5 mln. eurų: pirks dronus kamikadzes | KaunoDiena.lt

A. TAPINAS UKRAINOS GIMTADIENIO PROGA SURINKO DAUGIAU NEI 1,5 MLN. EURŲ: PIRKS DRONUS KAMIKADZES

  • 0

Žurnalistas Andrius Tapinas per daugiau nei savaitę Ukrainos gimtadienio proga surinko 1,545 mln. eurų. Už juos bus perkami dronai kamikadzės, kurie padės Ukrainai naikinti priešo techniką.

Tai jau ne pirma A.Tapino organizuojama ypač plataus masto aukojimo akcija Ukrainai. Didelės sėkmės sulaukė akcija, kai buvo renkami pinigai „Bayraktar“ dronui.

Šį kartą visuomenininkas pavadino akciją „Legion of Boom“ ir pinigai rinkti taip pat dronams, bet jų paskirtis kita. Šios kovos mašinos pramintos kamikadzėmis, nes bus paleidžiamos į priešo techniką. Šioje akcijoje A.Tapinas tikėjosi surinkti apie 4–5 mln. eurų, tačiau per maždaug savaitę pavyko surinkti daugiau nei 1,5 mln. eurų. Visgi, net ir tokia suma įspūdinga ir galės prisidėti prie Ukrainos laisvės kovų.

Tikėtina, kad kai suplauks visi pavedimai, suma sieks ir 2 mln. eurų. Tai bus Ukrainai gimtadienio proga skirti pinigai, mat šalis rugpjūčio 24-ąją minėjo nepriklausomybės dieną.

„Legion of Boom“ savo aktyviąją dalį baigė ir galim kartu pasidžiaugti, kad Ukrainos gimtadieniui įteiksime tikrai gerą dovaną. Šiam momentui turime surinkę 1 545 000 eurų, sąskaita dar atvira, dar bus keli pavedimai iš kitų bankų, tai suma dar šiek tiek išaugs. Pridėjus Lenkijos partnerių sukauptus pinigus bendra „Legion of Boom“ suma turėtų viršyti 2 milijonus eurų“, – ketvirtadienį akcijos rezultatus apibendrino A.Tapinas.

Žurnalistas nurodė, kokie veiksmai bus atliekami toliau.

Su Ukraina iki pergalės.

„Krašto apsaugos ministerija rytoj susitinka su Lenkijos „WB Group“ atstovais ir aptars įsigijimo/perdavimo Ukrainai sąlygas. Pinigai lenkiškiems dronams bus pervesti pagal paramos sutartį į KAM. Su Ukrainos institucijomis baigiamas derinti ukrainietiškų dronų pirkimas, jų paskirstymas į dalinius vyks pagal aukščiausių kariuomenės vadų raštiškus nurodymus.

Mes toliau koordinuosime visą procesą, stebėsime logistiką bei palaikysime ryšį su dronus gavusiais daliniais, kurie esant galimybei galės pateikti video ir foto medžiagą, kaip jie dirba. Projekto pabaigoje viską sužiūrės nepriklausomas auditas ir bus pateikta oficiali ataskaita“, – kaip bus perkami dronai kamikadzės, aiškino A.Tapinas.

Akcijos organizatorius dėkojo ir įmonėms, kurios nusprendė įsigyti droną ir paaukojo 40 tūkst. eurų. Maždaug tiek kainuos vienas dronas kamikadzė. Tačiau padėkos vertas kiekvienas žmogus, kuris prisidėjo tiek, kiek galėjo, mat daugiausia sulaukta smulkių pavedimų nuo 1 iki 500 eurų.

„Didžiausia padėka visiems dešimtims tūkstančių žmonių ir įmonių, kurie net ir praėjus šešiems karo mėnesiams rėmė, remia ir dar kartą parodė, kad susitelkę galime surinkti kvapą gniaužiančias sumas ir padaryti fantastiškus dalykus. Žemai visiems lenkiuosi. Iki kito karto. Su Ukraina iki pergalės“, – sakė A.Tapinas.

Jis pažymėjo, kad prisidėti vis dar galima, nes specialiai šiai akcijai atidaryta sąskaita bus atvira dar apie mėnesį, kadangi dronai bus perkami pagal suderintą grafiką. Norintys prisidėti, gali pervesti pinigus į „Laisvės TV“ sąskaitą.

Gavėjas: Laisvės TV

Sąskaita: LT167300010156927144, Swedbank

SWIFT: HABALT22

Paskirtis: Legion

Gairės: andrius tapinas, Ukrainos nepriklausomybės diena, dronai kamikadzės, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS