Tarptautinis skandalas Raseinių rajone: ūkininkas įtariamas išnaudojimu ir priekabiavimu | KaunoDiena.lt

TARPTAUTINIS SKANDALAS RASEINIŲ RAJONE: ŪKININKAS ĮTARIAMAS IŠNAUDOJIMU IR PRIEKABIAVIMU

  • 28

Raseinių rajone, Girkalnio miestelyje, vietiniam ūkininkui į savo ūkį priėmus dirbti užsieniečius – gyventojus iš Kenijos – kilo tarptautinis skandalas. Ūkininkas kaltinamas išnaudojimu, per mažu atlygiu ir net seksualiniu priekabiavimu. Įvykio detales reportaže aiškinasi LNK žurnalistas.

Kad jų miestelyje apsigyveno juodaodžiai, vietiniai žino. Tačiau, kad Kenijos piliečiai ūkyje galėjo būti išnaudojami – netiki. Vietinė gyventoja neslepia stiprių emocijų: „Nesąmonė, tikra nesąmonė. Kas čia tokią nesąmonę sukūrė?“

Apie išnaudojimą pasakoja patys užsieniečiai. Jauni vyrai ir moterys iš Kenijos kaltina ūkininką mokėjus mažesnę algą nei sutartą ir netgi priekabiavus seksualiai. „Man buvo sumokėta 400 Eur, o turėjo sumokėti 700 Eur be mokesčių. Užmokestis nebuvo toks, koks buvo numatytas sutartyje“, – atviravo moteris iš Kenijos. Jos kolega antrina: „Man buvo sumokėta 500 Eur. Sutartyje buvo parašyta, kad gausiu 1 200 Eur prieš mokesčius – į rankas apie 900, bet gavau 500 Eur.“

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Toliau kaltinimai sunkėja. Viena buvusi ūkio darbuotoja tvirtina, kad būnant savo kambaryje, į jį bet kas galėjo ateiti. Net jai esant nuogai. Ji jautiesi pažeminta. Užsienietės teigia, kad prie jų buvo seksualiai priekabiaujama. Jos kvietė policiją. Jų kolega patvirtina: „Kartu paskambinome policijai, bandėme juos informuoti apie tai, kas vyksta. Tačiau kai jie atvyko mūsų neapklausė, ką pasakė vadovas – nežinome.“

Man buvo sumokėta 500 Eur. Sutartyje buvo parašyta, kad gausiu 1 200 Eur prieš mokesčius.

Vis dėlto, vėliau apklausau policijoje įvyko. „Į Raseinių rajono policiją kreipėsi Kenijos Respublikos gyventoja, 22-ejų metų moteris, kuri pareiškė, kad buvo žeminama, kad prie jos buvo priekabiaujama. Policijos pareigūnai renka medžiagą, tikslina aplinkybės“, – pasakojo Šiaulių apskrities policijos atstovas Artūras Šliavas.

Policiją iškvietusią merginą pareigūnai nuvežė į Raudonąjį Kryžių, nes ji likti ūkyje nebegalėjo. „Policija žino, kad pas mus yra nakvynės namai, kad mes galime priimti, laikinai apgyvendinti žmones. Galbūt dėl to ir atvežė pas mus“ , – svarstė Raseinių Raudonojo Kryžiaus vadovė Alma Kurmauskienė.

Po kelių dienų pasiprašyti pagalbos atvyko ir kiti keturi užsieniečiai. „Iš viso turėjome penkis – dvi moteris ir tris vyrus“, – patvirtino A. Kurmauskienė.

Prieglobsčio Kenijos gyventojams prireikė, nes po policijos vizito ūkininkas su visais penkiais darbuotojais anksčiau termino nutraukė darbo sutartis.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

vilius

na ūkininkas apsiriko samdydamas juodžius,jie visi tinginiai iš prigimties,čia atvyko galvodami čia ES gausim pašalpasir gersim alų,kaip daro Norvegijoj.Mažai dirbo ,maai gavo,tai dabar skundžiasi.O juk ir Afrikoje darbo pilna,tik jie nedirba,o nori gauti viską iš EUropos.vykim juodukus namo ten žemes daug galima gauti 3 derlius,tik dirbančiųnera

????

Na, tai tyli ūkininkas? Gal žurnalistai parašys plačiau apie tai, jau vien ką reiškia, kad iškart visus atleido iš darbo? Kokiu pagrindu. Turėtų darbo inspekcija ir VMI imtis darbo. Taip, vietiniai bijo skųstis, gerai kad užsieniečiai bent pakovojo ir....rezultatas tas pats kaip ir vietiniams -buvo išmesti iš darbo visi urmu?

Vietinè

Ko tik jis nėra apgavęs .Sukčius paskutinis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS