Tautinių mažumų klasės bus formuojamos atsižvelgiant į mokinių skaičių | KaunoDiena.lt

TAUTINIŲ MAŽUMŲ KLASĖS BUS FORMUOJAMOS ATSIŽVELGIANT Į MOKINIŲ SKAIČIŲ

  • 0

Vyriausybė nesutinka, kad tautinių mažumų klasės būtų formuojamos neatsižvelgiant į mokinių skaičių
Vilnius, rugsėjo Vyriausybė prieštarauja Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovo Jaroslavo Narkevičiaus pasiūlymui, kad tautinių mažumų gyvenamose vietovėse būtina užtikrinti, jog vidurinio ugdymo programa bent vienoje klasėje būtų įgyvendinama tautinių mažumų kalba.

Ministrų kabinetas trečiadienį patvirtino nematantis galimybių užtikrinti vidurinį ugdymą tautinių mažumų kalba, jei nebus surinktas bent minimalus reikiamas moksleivių skaičius.

Vyriausybės išvadą rengusi Švietimo ir mokslo ministerija teigia, kad J.Narkevičiaus siūlomas reguliavimas reikalautų vidurinį ugdymą užtikrinti net tuo atveju, jei to pageidautų vienas mokinys.

„Mes manome, kad tai yra neproprocingai didelės išvados“, - per posėdį sakė švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Išvadoje pažymima, kad savivaldybėms yra suteiktas leidimas sudaryti vienuoliktąsias klases su mažesniu mokinių skaičiumi nei nustatytas mokinio krepšelio metodikoje, jei „mokyklos savininko teises ir pareigas įgyvendinanti institucija, dalyvių susirinkimas (savininkas) bendrojo ugdymo mokyklai papildomai skiria tiek mokymo lėšų, kiek jų trūksta iki sumos, nustatytos vidutiniam mokinių skaičiui atitinkamos programos klasėje pagal Mokinio krepšelio metodiką“.

Pagal metodiką, teritorijoje esanti vienintelė vidurinė mokykla, kurioje ugdoma tautinės mažumos kalba, sudaro ne mažiau kaip vieną vienuoliktąją klasę, jeigu klasės mokinių, besimokančių pagal vidurinio ugdymo programą, skaičiaus vidurkis yra ne mažesnis kaip dešimt.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS