Teisingumo ministerijai perimant Probacijos tarnybą, jos vadovu paliktas R. Ostanavičius | KaunoDiena.lt

TEISINGUMO MINISTERIJAI PERIMANT PROBACIJOS TARNYBĄ, JOS VADOVU PALIKTAS R. OSTANAVIČIUS

Probacijos tarnybai pereinant į Teisingumo ministerijos tiesioginį pavaldumą, jos vadovu Vyriausybė trečiadienį nusprendė palikti dabartinį direktorių Romą Ostanavičių.

Jis šias pareigas nuo liepos 1 dienos eis penkerius metus, jam taip pat suteikiamas vidaus tarnybos generolo laipsnis.

Iki šiol Lietuvos probacijos tarnyba buvo pavaldi Kalėjimų departamentui, bet Seimas ją perdavė Teisingumo ministerijai, vykdančiai bausmių vykdymo sistemos reformą.

Pasak ministrės Ewelinos Dobrowolskos, toks sprendimas priimtas siekiant užtikrinti, kad Kalėjimų departamento ir Probacijos tarnybos tarpusavio santykiai būtų grindžiami ne subordinacija, o lygiaverčių partnerių bendradarbiavimu.

Ministerijos duomenimis, daugumoje Europos valstybių probacijos tarnybų valdymas yra teisingumo ministerijų funkcija.

R. Ostanavičius Probacijos tarnybai vadovauja nuo pernai gruodžio, anksčiau jis yra dirbęs Vilniaus pataisos namų direktoriaus pavaduotoju, Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo direktoriaus pavaduotoju.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ekspertas

Teisinė sistema supuvus, teisingumo nėra. Teismas nuteisia žmogų už pasakytą teisybę, turi teistumą omogus nesuprasdamas už ką. Dar probacijai perduoda, atidirbimai, kontrolė+ teistumas. Už ką? Kodėl žmogus tiesos negali pasakyti neadekvatai jūs?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS