Teismai veria duris migrantams į laisvę: jie įgija teisę skųsti suvaržymus | KaunoDiena.lt

TEISMAI VERIA DURIS MIGRANTAMS Į LAISVĘ: JIE ĮGIJA TEISĘ SKŲSTI SUVARŽYMUS

  • 24

Į Lietuvą patekę neteisėti migrantai įgija teisę teismuose skųsti savo laisvės suvaržymus, nors įstatymuose tokia galimybė ir nėra numatyta, pirmadienį rašo naujienų portalas 15min., remdamasis suformuota Lietuvos teismų praktika.

Vidaus reikalų sistemos pareigūnai ir kai kurie pirmosios instancijos teismai iš pradžių laikėsi pozicijos, kad pasienyje su Baltarusija sulaikyti migrantai neturi pagrindo kreiptis į teismą dėl laisvės suvaržymų.

Tačiau spalį Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo trijų teisėjų kolegija dešimties puslapių teismo nutartyje paskelbė, kad migrantų prašymai paleisti juos iš sulaikymo privalo būti svarstomi. Anot teisėjų kolegijos, įstatymas sukūrė „teisinio neaiškumo situaciją“, nes nenumatė jokio aiškaus „teisinės patikros mechanizmo“ iki pusmečio trunkančiam judėjimo apribojimui.

Šia nutartimi suformuota praktika atveria kelią migrantams prašyti teismų, kad jie būtų išleisti į laisvę iš sulaikymo nepraėjus ir įstatyme numatytam šešių mėnesių terminui.

15min. gauti duomenys rodo, kad tokia situacija jau pasinaudojo 26 metų amžiaus Irako pilietis, laikomas Užsieniečių registracijos centre Pabradėje.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko per 4,2 tūkst. migrantų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Grigas

Lietuva neturi tapti musulmonú kraštu, nereikalingi jie čia.

Hmm

Manau, kad teismo sprendimas yra teisingas, bet neteisingai interpretuojamas. Manau, kad neteisėti migrantai turi turėti teisę prašyti, kad būtų grąžinti į artimiausią šalį, kurios turi galiojančią vizą ir ten laukti sprendimo dėl neteisėto sienos kirtimo ar politinio prieglobsčio suteikimo.

apie

kokius dar vasalinius /teismus. kalba kurie atlieka jav spec t pentagonsvab nuorodas naikinant tautas azijoje siandien australija ir europa gyvena diktaturos fone su vasaline idijotu /valdzia/ kuri ne vald o o tik vykd o nurodymus nes gyvename kolonijoje sionistu apsupty======
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS