Teismas atmetė buvusios Aplinkos apsaugos departamento vadovės skundą dėl atleidimo | KaunoDiena.lt

TEISMAS ATMETĖ BUVUSIOS APLINKOS APSAUGOS DEPARTAMENTO VADOVĖS SKUNDĄ DĖL ATLEIDIMO

  • 2

Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiadienį pranešė atmetęs buvusios Aplinkos apsaugos departamento vadovės Olgos Vėbrienės skundą, kuriuo ji siekė panaikinti tarnybinę nuobaudą ir įsakymą dėl atleidimo bei grąžinti ją į pareigas.

O. Vėbrienė buvo atleista balandžio mėnesį aplinkos ministro Simono Gentvilo įsakymu, nes pretenduodama į šias pareigas neatitiko reikalavimo turėti dvejų metų vadovaujamojo darbo patirties.

Taip pat balandį ministras jai skyrė tarnybinę nuobaudą – pastabą už tai, kad ji, skirdama priemokas pavaldiniams, turėjo kontroliuoti, ar užduotys, už kurias skirta priemoka, įvykdytos, tačiau to nepadarė.

Įvertinęs pareiškėjos turėtą vadovaujamojo darbo patirtį teikiant dokumentus Valstybės tarnybos departamentui dėl dalyvavimo konkurse eiti Aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pareigas, teismas konstatavo, kad O. Vėbrienė neturėjo reikalingos dvejų metų patirties.

Pasak teismo, realiai ji nuo 2018 metų balandžio 24 dienos iki 2018 metų birželio 30 dienos vadovavo Darbo grupei, taip pat nuo 2019 metų gruodžio 30 dienos iki 2020 metų balandžio 15 dienos buvo Strateginių sprendimų paramos grupės vadovė Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje. Kitų duomenų apie turimą vadovaujamojo darbo patirtį nei Aplinkos ministerijai, nei teismui bylos nagrinėjimo metu O. Vėbrienė nepateikė.

Pasak teismo, ir Valstybės tarnybos departamentas 2021 metų balandžio 8 dieną pažymėjo, kad jeigu būtų turėjęs informaciją, jog Darbo grupė veiklos nevykdė nuo 2018 metų birželio 30 dienos, nebūtų buvę pagrindo pripažinti, kad O. Vėbrienės patirties užteko atitikti Aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pareigybės aprašyme nustatytą reikalavimą.

„Teismas padarė išvadą, kad pareiškėjai buvo žinoma, jog Darbo grupė veiklos nevykdė, todėl laikytina, kad ji, dalyvaudama konkurse į Aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pareigas, nuslėpė ar pateikė tikrovės neatitinkančius duomenis, dėl kurių galėjo būti priimta į valstybės tarnautojo pareigas“, – rašoma pranešime.

Teismas taip pat teigia nenustatęs, kad Aplinkos ministerija, skirdama O. Vėbrienei tarnybinę nuobaudą, būtų padariusi esminius procedūrinius pažeidimus, dėl kurių būtų galima ją panaikinti.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

BAISU

kai žmogus tiek prisidirbęs nachališkai veržiasi atgal ...:)

Cianidas

Kas valdžioje,tiems ir teismai dirba

SUSIJUSIOS NAUJIENOS