Tėvai įtūžo dėl paaugliams skirtoje knygoje rastų nešvankybių: baisu ir liūdna | KaunoDiena.lt

TĖVAI ĮTŪŽO DĖL PAAUGLIAMS SKIRTOJE KNYGOJE RASTŲ NEŠVANKYBIŲ: BAISU IR LIŪDNA

  • 53

Feisbuko grupėje „Lietuvos tėvų forumas“ kilo šaršalas dėl Gilles Paris knygos „Moliūgėlio istorija“. Keliais puslapiais pasidaliję tėvai piktinasi knygoje pateiktomis „smulkiomis ir nešvankiomis detalėmis“ ir kelia klausimą, kada yra peržengiama lytinio švietimo riba. Tiesa, leidyklos „Alma littera“ atstovai tvirtinta, kad knygos prekyboje nebėra jau daugybę metų ir apgailestauja, kad šį kūrinį vis dar galima rasti bibliotekose.

„Tai, ką perskaitysite, nebus malonu... Man tai netgi baisu! Ši knygelė realiai gali pakliūti į rankas bet kuriam vaikui. Ir legaliai, tiesiog iš mokyklos bibliotekos. Ir abejoju, ar daug mokyklų bibliotekininkų ar mokytojų apie tai nujaučia. Ir tėvai retas kuris tai užmatys. O skaitydamas vaikas retas atneš tėvams parodyti, ką rado. Štai, kokio akylumo ir budrumo reikia tėvams. Dalinkitės su savo pažįstamais, bičiuliais ir draugais“, – mamos laišku feisbuke dalijosi grupės „Lietuvos tėvų forumas“ atstovai.

Nors sako knygų deginti negalima, bet tokią – tik į pečių.

„Kaip apsaugoti vaikus nuo viešai prieinamos informacijos, kuri neatitinka jų tuometinės brandos? Ar ši knyga yra jūsų mokyklos bibliotekoje? Ar jūs žinote, ką skaito jūsų vaikai?“, – klausė jie.

„Baisu ir liūdna, kokie nevispročiai rašo tokias knygas, o dar vaikams. Nors sako knygų deginti negalima, bet tokią – tik į pečių“, – rašė internautė Alma.

„Visiškas nuprotėjimas. Bet gi turėtų būti kažkas atsakingas, kad tokios rašliavos (knygomis vadinti neapsiverčia liežuvis) nepatektų vaikams į rankas“, – piktinosi Lina.

Feisbuko nuotr.

„Štai ir prasideda „lytinis švietimas“. Labai „subtiliai“, – ironijos negailėjo Bronislava.

„Gal ir gerai, kad mano vaikas nemėgsta skaityti, nes iš tokios rašliavos jokios naudos“, – rašė internautė Dangira.

„Absurdas. Aš pati prieš 5 metus mūsų devynmečiui nupirkau šitą knygą, paskaičius nugarėlę, kad ji apie berniuką iš vaikų namų. Jis ją pradėjo skaityti ir sako man: kažkokia keista ta knyga, paskaičiau ir aš pradžią. Daugiau jos nebeskaitėme. Kai šiandien pamačiau apie ką diskutuojate, atsiverčiau tuos puslapius. Be žodžių“, – piktinosi Diana.

Kai šiandien pamačiau apie ką diskutuojate, atsiverčiau tuos puslapius. Be žodžių.

„Na, gerai, vaikiškoje knygelėje 5-14 metų vaikams gali būti paminėta „tėvai mylisi“, „žiūrėjau negražius filmus suaugusiems, kur dėdės ir tetos gulasi nuogi“ (kas vaikystėje to negirdėjo?), bet ne tokiomis smulkiomis ir nešvankiomis detalėmis! Ne, nesu davatka, ir pasisakau už visapusišką vaikų lytinį švietimą, kai tik jie pradeda kelti klausimus ta tema – tai tikrai geriau, nei vaikinukai prisigaudo iškreiptos informacijos iš draugų, o penkiolikmetės tampa nėščiomis... Bet šita knyga yra tiesiog nešvanki ir tvirkinanti, o ne šviečiamoji“, – kritikos negailėjo Tomas.

Tačiau buvo ir tokių internautų, kurie stojo knygos autoriaus pusėn ir tvirtino, kad tai – puiki knyga. „Šiaip tai yra nuostabi knyga apie įvaikinimą. Gaila, kad matote tik tuos du puslapius. Jūs rimtai galvojat, kad jūsų vaikai nekalba apie tai?“ – klausė Karina.

„Lietuvos tėvų forumas“ feisbuke pasidalijo ir iš leidyklos „Alma littera“ gautu atsiprašymu. „Nuoširdžiai atsiprašome „Alma littera“ vardu. Knyga leista prieš daugiau nei penkiolika metų, jos jau daugybę metų nėra prekyboje. Apgailestaujame dėl to, kad knygą galima rasti bibliotekoje. Reaguodami į situaciją, dedame pastangas ir susisiekiame su Lietuvos bibliotekomis bandydami išsiaiškinti, ar yra daugiau bibliotekų, kuriose knyga skolinama. Jei atsiras bibliotekų, esame pasiruošę pasiūlyti jas pakeisti naujomis mūsų sąskaita. Apgailestaujame“, – rašė leidyklos atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (53)

Nieko baisaus

cia nematau,nes visais laikais,kam rupejo - dar ne tokios literaturos gaudavome. Na,o oziams - tai nauji vartai,aisku.

Anonimas

Supraskit zmones, kad situ sex iskrypeliu be jegos panaudojimo nesustabdysim. Ruoskites.

Julija

Toks įspūdis, kad dalis tėvų savo vaikams vis dar pasakojo, jog juos rado kopūstų lauke. Nematau nieko nešvankaus, liusk humoras, bet knygų neskaitantiems, žinoma, to nesuprasti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS