Tėvai skundžiasi sąlygomis vaikų ligoninėje | KaunoDiena.lt

TĖVAI SKUNDŽIASI SĄLYGOMIS VAIKŲ LIGONINĖJE

  • 0

Santaros klinikų Vaikų ligoninėje dėl koronaviruso grėsmės ribojamas pacientų lankymas. Tačiau vieno ligoninėje gydyto vaiko mama skundžiasi, kad net ir nesirgdamas koronavirusu juo galėjo užsikrėsti, praneša LNK žinių tarnyba.

Moteris pasakoja, kad po viešnagės Italijoje, kur lankėsi ir šalies šiaurėje, vaikas ėmė karščiuoti. Atvežus jį į Vaikų ligoninę, šis buvo paguldytas į vieną palatą su mergaite, kuri, kaip įtarta, serganti koronavirusu.

"Tos mergaitės tėvai, kai išgirdo, kad čia karščiuojantis berniukas paguldytas, skambina, bet sesutė tiktai buvo. Tai su sesute pakalbėjo. Žodžiu, pasipiktinęs, kad kaip čia dabar yra, kad vienoje palatoje du vaikai, juk kai gali vienas sirgti, kitas nesirgti, tai galima užsikrėsti tokiu būdu vieni nuo kitų. Tai sesutė dar taip nusijuokė, kad maždaug va, bijo dabar patys čia vieni kitų, kai slidinėt važiavo, tai nebijojo", - telefonu pasakojo paciento mama.

Panašioje palatoje, kaip ši, vaikas su kita mergaite praleido apie pusvalandį, vėliau ji buvo perkelta į kitą palatą. Po poros valandų mama išgirdo, kad vaikas serga gripu, tačiau tyrimų dėl koronaviruso ji laukė daugiau nei tikėjosi - beveik parą. Per tą laiką sako vaikui gavusi penkias stiklines vandens ir nė kąsnio maisto.

"Nieks nieko nesako. Ar duosim, ar pusryčių atnešim. Dabar, pavyzdžiui, kaip mums gauti maisto, kai mano šeimos nariai - vyras su sūnumi - yra karantinuoti namuose", - kalbėjo moteris.

Karantino sąlygų turintis laikytis tėvas vaikui vežė picas. Moteris skundžiasi ir sąlygomis, kuriomis teko nakvoti ligoninėje.

"Duota viena lova. Realiai su vaiku miegojom, grūdomės toje pačioje lovoje. Jisai sergantis gripu, aš sveikas žmogus, net nepaklojo, nors palatoje yra antra lova", - teigė mama.

Mama piktinasi, kad per beveik parą tik kartą vaiką apžiūrėjo gydytojas, palatoje lankėsi tik slaugytoja.

Jolanta Normantienė, Santaros klinikų Vaikų ligoninės atstovė: "Yra langas palatos. Tai per langą slaugytoja atėjusi gali matyti, kaip atrodo ligonis, ką jis veikia".

Ligoninės atstovė sako, kad su pacientu ir jį prižiūrinčiu asmeniu bendraujama telefonu. Su specialia apranga medikas ligonį apžiūri tik kartą, ir, jei nėra būtinybės, pas jį nesilanko.

Ši palata, anot atstovės yra stebėjimo. Stebėti pacientą, kol bus atlikti tyrimai - ambulatorinė paslauga, todėl nei maistas, nei papildoma lova nesuteikiami.

Ligoninės atstovė paaiškina, kodėl vaikas buvo paguldytas į palatą su kitu pacientu: "Vaikai atvyko iš to paties lėktuvo, buvo toje pačioje erdvėje, tas pats buvo įtarimas, buvo suguldyti į tą pačią palatą".

Anot ligoninės atstovės per parą tirtis dėl koronaviruso atvyksta keturi penki pacientai. laukti tyrimų rezultatų jie gali vienoje iš 6 stebėjimo palatų. Esant reikalui, anot ligoninės, būtų skiriama papildomų patalpų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS