TILS ekspertė dėl tyrimo statybų priežiūroje: reikalingi aiškūs antikorupciniai tikslai | KaunoDiena.lt

TILS EKSPERTĖ DĖL TYRIMO STATYBŲ PRIEŽIŪROJE: REIKALINGI AIŠKŪS ANTIKORUPCINIAI TIKSLAI

  • 0

Teisėsaugai paskelbus apie dešimtis įtariamųjų tyrime dėl galimos korupcijos statybų priežiūros srityje, nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“ Lietuvos skyriaus (TILS) ekspertė teigia, kad įmonių vadovai turi skirti daugiau dėmesio tokioms apraiškoms užbėgti už akių, o įstaigoms būtina išsikelti aiškius antikorupcinius tikslus.

„Pirmiausia labai norėčiau, kad vadovai prisiimtų aiškesnę atsakomybę. (...) Antra, įstaigos išsikeltų aiškius, pamatuojamus ir įgyvendinamus antikorupcinius tikslus ir rodiklius, kaip jų pasiekimą būtų galima matuoti“, – LRT sakė TILS programų vadovė Ingrida Kalinauskienė.

„Ir trečia, jeigu šnekame jau konkrečiai apie statybų sektorių, infrastruktūrą, miestiečiams svarbius klausimus, tai labai norėčiau, kad į sprendimų priėmimą įtrauktume kuo daugiau suinteresuotų grupių atstovų“, – teigė ji.

BNS primena, kad teisėsaugos tyrime tiriama per 150 nusikalstamų veikų, jas padaryti galėjo per 60 įtariamųjų, tarp jų – šešių valstybės tarnybų darbuotojai.

„Nustatyta virš 80 nusikalstamos veikos epizodų, tiriama virš 150 nusikalstamų veikų. Nustatyta per 60 galimų įtariamųjų, iš kurių 20 – valstybės tarnautojų“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Centrinių tyrimų valdybos viršininkas Darius Balčiūnas.

Anot jo, tyrimas vykdytas daugiau nei metus, buvo atlikta per 170 kratų, operacijoje dalyvavo daugiau kaip 100 STT pareigūnų. Veiksmai atlikti Vilniaus miesto savivaldybėje, Valstybinėje teritorijų planavimo inspekcijoje, Darbo inspekcijoje, Nacionalinėje žemės tarnyboje. Nacionaliniame visuomenės sveikatos centre bei Žmonių su negalia aplinkos pritaikymo asociacijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS