Turtingiausių politikų ir jų sutuoktinių sąrašo viršuje – ministro žmona | KaunoDiena.lt

TURTINGIAUSIŲ POLITIKŲ IR JŲ SUTUOKTINIŲ SĄRAŠO VIRŠUJE – MINISTRO ŽMONA

Tarp didžiausią turtą pernai deklaravusių Lietuvos politikų, valstybės tarnautojų ir jų sutuoktinių – verslininkė Austėja Landsbergienė, Klaipėdos tarybos narys Vidmantas Dambrauskas, europarlamentaras Viktoras Uspaskichas.

Ketvirtoje vietoje buvo atsidūrusi Valstybės saugumo departamento (VSD) darbuotoja Giedra Subačienė, tačiau VSD patikslino, kad jos „turto deklaracijoje įsivėlė techninė klaida“.

„Tikroji turto vertė nesiekia klaidingai deklaruotų milijonų ir yra dešimtis kartų mažesnė“, – rašoma antradienį BNS pateiktame komentare.

Duomenis savo sistemoje vėliau atnaujino ir Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI). Įvertinus naujausius turto deklaracijų duomenis, BNS pateikia pirmąjį turtingiausių politikų ir tarnautojų bei jų sutuoktinių dešimtuką.

1. Verslininkė Austėja Landsbergienė. Ji į sąrašą patenka kaip užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio sutuoktinė. Verslininkės turtas siekia 17,7 mln. eurų, 12,6 mln. eurų iš jų – akcijos. A. Landsbergienės asmeninis turtas per metus sumažėjo 361,2 tūkst. eurų.

2. Klaipėdos tarybos narys Vidmantas Dambrauskas. Politiko turto vertė – 17,5 mln. eurų. 10 mln. eurų iš jų sudaro akcijos. Jo turtas per metus sumažėjo 1,4 mln. eurų.

3. Buvęs Darbo partijos pirmininkas, europarlamentaras Viktoras Uspaskichas. Jo turto vertė siekia 7 mln. eurų. 3,2 mln. eurų sudaro nebaigti statiniai užsienyje. Jo turtas per metus išaugo 556,5 tūkst. eurų.

4. Valstybės kontrolės tarnautojos Sigitos Rojutės-Balčiūnienės sutuoktinis Gintaras Balčiūnas. Jo turto vertė siekia 6,2 mln. eurų, 1,5 mln. eurų iš jų sudaro gyvenamųjų namų vertė. Jo turtas per metus išaugo 164 tūkst. eurų.

5. Tauragės rajono savivaldybės tarybos narys, įmonės „Švytis“ verslo plėtros vadovas Darius Stankus. Jo turtas siekia 5,4 mln. eurų, iš kurių 5,1 mln. – akcijos. D. Stankaus turtas per metus išaugo beveik 5,1 mln. eurų.

6. Kauno meras, „Vičiūnų“ grupės akcininkas Visvaldas Matijošaitis. Jis deklaravo 5,3 mln. eurų vertės turto, 2,3 mln. eurų iš jų sudaro akcijos.

7. Klaipėdos miesto tarybos narys, įmonės „Grūdoteka“ vadovas Aidas Kaveckis. Politikas ir verslininkas deklaravo beveik 5,1 mln. eurų turto, jo vertė per metus beveik nepakito.

8. Klaipėdos miesto tarybos narys, „Kamineros grupės“ savininkas Arūnas Tuma. Jo turtas siekia 4,9 mln. eurų.

9. Seimo narys, Darbo partijos frakcijai priklausantis Valdemaras Valkiūnas, deklaravęs 4,9 mln. eurų vertės turtą. 1,6 mln. eurų sudaro žemės sklypų užsienyje vertė.

10. Radviliškio rajono tarybos narys, ūkininkas Vytautas Krikščiūnas, deklaravęs 4,4 mln. eurų turto.

Rašyti komentarą
Komentarai (108)

Pavydas...

Šaunuolė Landsbergienė.Niekada nepavydžiu tiems,kurie sąžiningu darbu,stropumu sugeba užsidirbti,nesvarbu,kieno žmona ji bebūtų.Jeigu žinot,kad kažkur slypi nesąžiningumas-duokit į teismą.

Tešlagalviui

o tau tai tik kad įžeidinėt mūsų žmones, savo tautiečius..

Tešlagalviai

Troliai, kacapai, veltėdžiai, asilai jei norite praregėti ir išgirsti gyvenimo esmę apie save, ateikite vasario mėnesį prie Signatarų namų. Jums glušiai iš balkono bus paaiškinta kaip reikia gyventi ir už ką dėkoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS