Tyrimas: gyvenimu labiausiai patenkinti ketinę balsuoti už S. Skvernelį | KaunoDiena.lt

TYRIMAS: GYVENIMU LABIAUSIAI PATENKINTI KETINĘ BALSUOTI UŽ S. SKVERNELĮ

Tai, kad gyvenimas Lietuvoje gerėja didžiausia tikimybė išgirsti iš prezidentines varžybas jau baigusio premjero Sauliaus Skvernelio rėmėjų.

Visuomenės nuomonės apklausa rodo, kad didžiausi optimistai - manantys, kad reikalai šalyje gerėja - buvo tie, kurie Prezidento rinkimų pirmame ture ketino balsuoti už Vyriausybės vadovą. Net 74 proc. balsą už S. Skvernelį atiduoti ketinusių piliečių nurodė, kad, jų nuomone, padėtis šalyje gerėja.

Taip manančių ir ketinusių balsą atiduoti už ekonomistą Gitaną Nausėdą šiek tiek mažiau - 62 proc. Pozityviai šalyje gyvenimą vertinančių tarp Seimo narės Ingridos Šimonytės rėmėjų - 55 proc.

Tuo tarpu didžiausi pesimistai - gyventojai, kurie arba neketino apskritai dalyvauti Prezidento rinkimuose (75 proc. iš jų mano, kad padėtis šalyje blogėja), arba ketinę rinkimuose balsuoti už socialdemokratų į šalies vadovus keltą eurokomisarą Vytenį Povilą Andriukaitį, Seimo narius Mindaugą Puidoką, Naglį Puteikį ir europarlamentarą Valentiną Mazuronį.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ balandžio 12-26 dienomis vykusios apklausos duomenimis, daugiau nei pusė (53 proc.) apklaustų suaugusių gyventojų vertino, kad pastaruoju metu reikalai šalyje iš esmės krypsta į gerąją pusę, o mažiau nei pusė (46 proc.) nurodė, kad reikalai blogėja. 1 proc. respondentų nuomonės šiuo klausimu neturėjo.

Lyginant su gyventojų atsakymais prieš metus (2018 m. balandį), pastebinčių padėties gerėjimą padaugėjo 12 proc., o lyginant su tyrimu prieš dvejus metus (2017 m. balandį), teigiamai vertinančių padėtį šalyje padaugėjo dvigubai - 26 proc. (tuo metu 27 proc. respondentų manė, kad padėtis šalyje gerėja ir 72 proc. nurodė, kad ji blogėja).

Pozityvesni yra respondentai iki 50 metų (59 proc. iš jų mano, kad reikalai gerėja), didmiesčių gyventojai (59 proc.), respondentai su aukštuoju išsilavinimu (64 proc.) bei žmonės su didžiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį - per 1200 eurų (65 proc.), vadovai (72 proc.), specialistai ir tarnautojai (64 proc.) ir besimokantis jaunimas (64 proc.).

Dabartine padėtimi šalyje daugiau yra nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, respondentai su nebaigtu viduriniu išsilavinimu bei su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (iki 700 eurų), taip pat pensininkai.

Kad padėtis Lietuvoje gerėja, mano 6 partijų rėmėjai - Liberalų sąjūdžio (75 proc. kad gerėja ir 20 proc., kad blogėja), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (73 proc. nurodė, kad gerėja ir 25 proc., kad blogėja), Lietuvos centro partijos (65 proc. kad gerėja ir 35 proc., kad blogėja), Lietuvos lenkų rinkimų akcijos - Krikščioniškų šeimų sąjungos (61 proc. kad gerėja ir 39 proc., kad blogėja), Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (55 proc. kad gerėja ir 44 proc., kad blogėja) ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ (54 proc. kad gerėja ir 46 proc., kad blogėja) rinkėjai.

Kad padėtis šalyje pastaruoju metu blogėja, daugiau mano nepalaiką jokios partijos gyventojai (66 proc. nurodė, kad padėtis blogėja ir 32 proc., kad ji gerėja) bei tie, kurie per Seimo rinkimus ketina balsuoti už Darbo partiją (63 proc. nurodė, kad blogėja), Lietuvos socialdemokratų partiją (52 proc., kad blogėja) ir Lietuvos socialdemokratų darbo partiją (52 proc., kad blogėja).

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

labiausiai gyvenimas" BLOGĖJA,"

veltėdžiams SOCDEMAMS ir KONSERVATORIAMS, nes jiems VALSTIEČIAI uždėjo a p i n a s r į , kad NEVOGTŲ,-- tad ne ATSITIKTINAI konservatsocdemų CHUNTA veržiasi į valdžią-- pagerinti savo , o ne žmonių gyvenimą,-----Ž M O N Ė S atkreipkite dėmesį:--visų partijų SENOLIAI / kurie n u a l i n o žmones/ veržiasi į europarlamentą-- nerinkime nei VIENOS partijos atstovų--išskyrus VALSTIEČIUS, kurių dėka gerėja mųsų gyvenimas

D

Logiska

Nerijus

Gyvenimas gereja tiems, kas turi issilavinima arba profesija. O paprastiems zmonems, kurie gyvena is minimalaus atlyginimo, pencijos ar pasalpu tikrai sunku. Taip, kad studijuokite, lavinkites ar igykite profesija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS