Ukmergėje veiks mobilus patikros punktas: ruošiamasi atstatyti ligoninės darbą | KaunoDiena.lt

UKMERGĖJE VEIKS MOBILUS PATIKROS PUNKTAS: RUOŠIAMASI ATSTATYTI LIGONINĖS DARBĄ

Koronaviruso paveiktoje Ukmergėje pirmadienį pradės veikti mobilus patikros punktas, ruošiamasi atstatyti ligoninės darbą.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas BNS sakė, kad mobilus patikros punktas šiuo metu įrenginėjamas ir pradės veikti 14 valandą, čia pirmiausia bus tikrinami tarnybų darbuotojai, kontaktiniai asmenys.

„Dabar pagal algoritmą sudarytą sąrašą tikrinsim pacientus, kurie turėjo kontaktą su ligonine, policijos pareigūnus, socialinius darbuotojus“, – pirmadienį sakė administracijos vadovas.

Pasak jo, sudarytame sąraše gali būti keli šimtai žmonių, o per parą bus patikrinta apie 40.

„Per parą tikrinsim apie 40 žmonių, nes laboratorija kitaip nesuspėtų ištirti“, – teigė D. Varnas.

Jis taip pat pridūrė, kad baigus tikrinti šiuos asmenis į mobilų patikros punktą galės atvykti ir koronaviruso simptomų sulaukę gyventojai, paskambinę 1808.

„Kai juos patikrinsim, tada ta stotelė veiks įprastu būdu per 1808 galės registruotis gyventojai ir pagal visas tvarkas jie galės pasitikrinti“, – tvirtino administracijos direktorius.

Ruošiamasi atstatyti ligoninės darbą

Ukmergės ligoninė – viena labiausiai koronaviruso paveiktų vietų Lietuvoje, čia dėl išplitusios infekcijos beliko veikti vienintelis Slaugos skyrius.

Administracijos direktoriaus D. Varno teigimu, dėl koronaviruso per pastarąsias keletą dienų buvo patikrinti 232 medikai, iš kurių 10 nustatytas koronavirusas.

Pasak D. Varno, aštuoniems medikams koronavirusas patvirtintas jau anksčiau.

„Iš 232 yra 10 teigiamų rezultatų. Iš viso dabar 18 ligoninės medicinos darbuotojų nustatytas koronavirusas“, – sakė D. Varnas.

Anot jo, pirmadienį ketinama patikrinti dar apie 80 medikų, tarp jų – ir 30 greitosios medicinos pagalbos medikų.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos vadovas taip pat pridūrė, kad ištirti ir Slaugos skyriuje gulintys pacientai, o šiuo metu ligoninėje užsikrėtusiųjų nėra.

„Slaugos skyrius patikrintas – iš 92 pacientų, septyniems nustatytas koronavirusas, o 85 testas buvo neigiamas. Tuos septynis vakar išgabenome į Santaros klinikas“, – teigė administracijos vadovas.

„Laukiam, kol gausime visų medikų atsakymus, vykdysim visas likusias dezinfekcijas. Aš galvoju, kad ligoninė galės startuoti, grįžti į savo normalų darbą“, – pridūrė jis.

Lietuvoje iš viso kol kas registruoti 484 koronaviruso COVID-19 atvejai, taip pat – septynios mirtys, keturios iš jų – Ukmergėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS