Ukmergės rajone ir Šiauliuose ketinama įrengti NATO sąjungininkams reikalingą infrastruktūrą | KaunoDiena.lt

UKMERGĖS RAJONE IR ŠIAULIUOSE KETINAMA ĮRENGTI NATO SĄJUNGININKAMS REIKALINGĄ INFRASTRUKTŪRĄ

Ukmergės rajone ir Šiauliuose planuojama įrengti NATO sąjungininkams priimti reikalingą infrastruktūrą, BNS informavo Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Šias teritorijas Vyriausybė dar turi įtraukti į karinės infrastruktūros, reikalingos priimančiosios šalies paramai užtikrinti, sąrašą.

Ukmergės rajone infrastruktūra susijusi su Vokietijos į Lietuvą perkeliamais kariais, tačiau ministerija nedetalizuoja, kas konkrečiai čia bus įrengta.

„Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje planuojama statyti Lietuvoje dislokuotiems  NATO sąjungininkų kariniams vienetams skirtus specialiosios paskirties pastatus ir kitus inžinerinius statinius“, – rašoma komentare.

„Šiuo metu vyksta diskusijos su partneriais, tariamasi su jais dėl sąlygų, tad daugiau informacijos šiuo metu dar pateikti negalime“, – teigiama jame.

Tuo metu Šiaulių teritorijoje, anot KAM, bus kuriama karinė infrastruktūra, skirta Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje dislokuotų sąjungininkų aviacinių pajėgumų – orlaivių, įrangos ir personalo – saugumui užtikrinti ir priimančiosios šalies paramos funkcijoms vykdyti.

Reaguodamas į Rusijos invaziją Ukrainoje, Berlynas įsipareigojo į Lietuvą iki 2027-ųjų perkelti karių brigadą. Savo ruožtu Vilnius pažadėjo paruošti tam reikalingą infrastruktūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Cha

Gerai pinigus praplauna su ta kariuomene, te reikia istarti fraze "rusai puola" ir runkeliai viskam sutiks

Nepamiršime,

kacape.

NEPAMIRŠKITE...

Ta infrastruktūra turi būti su visais navarotais. Viešbūčiai - ne žemiau 4 žvaigždūčių. Restoranas pirmos klasės. Nepamirškite ir jaunų, gražių palydovių...Gal atvyks ne visi iškrypėliai. Ir...būtinai paruoškite SAUGŲ ATSITRAUKIMO PLANĄ. Kad nebūtų taip, kaip bėgo iš Vietnamo ar Afganistano...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS