URM skyrė paramą nuo stichinių nelaimių nukentėjusiems Marokui, Libijai ir Slovėnijai | KaunoDiena.lt

URM SKYRĖ PARAMĄ NUO STICHINIŲ NELAIMIŲ NUKENTĖJUSIEMS MAROKUI, LIBIJAI IR SLOVĖNIJAI

  • 6

Reaguodama į tarptautinės pagalbos prašymus dėl gamtos stichijų sukeltų padarinių ir solidarizuodamasi su nukentėjusiomis šalimis, Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) skyrė humanitarinę pagalbą Marokui, Libijai ir Slovėnijai.

Visoms trims šalims skirta po 50 tūkst. eurų paramos, pranešė URM.

Nuo žemės drebėjimo nukentėjusiam Marokui skirtos lėšos bus pervestos Tarptautinei Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacijai (IFRC).

„Ši organizacija užtikrina svarbiausių sveikatos paslaugų, švaraus vandens, sanitarijos, higienos, maisto, apsaugos teikimą nuo žemės drebėjimo nukentėjusiems asmenims sunkiai prieinamose vietovėse“, – teigiama URM pranešime.

Per šių metų rugsėjo pradžioje įvykusį žemės drebėjimą Maroke žuvo beveik 3 tūkst. žmonių, dar tiek pat sužalota. Tūkstančiai žmonių prarado namus, artimuosius, darbo vietas.

Rugsėjį nuo didelių liūčių ir potvynių nukentėjusiai Libijai skirtos lėšos bus pervestos Jungtinių Tautų humanitarių reikalų koordinavimo biurui.

Tuomet Libijoje žuvo daugiau kaip 11 tūkst. žmonių. Tarptautinės migracijos organizacijos duomenimis, apie 40 tūkst. žmonių buvo laikinai perkelti į šiaurės rytų Libijos regioną – jiems reikalinga visokeriopa pagalba.

Humanitarinė pagalba taip pat suteikta Slovėnijai. Čia rugsėjį dėl smarkių liūčių išsiliejusios upės ir potvyniai paveikė 181 savivaldybę iš 212, sugriuvo septyni pagrindiniai ir regioniniai tiltai, buvo paveikti keliai ir energetikos infrastruktūra, teko evakuoti 8 tūkst. žmonių, sugriauti arba tapo netinkami gyventi daugiau kaip 400 pastatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Va taip taskomi Lietuvos mokesciu moketoju pinigai… milijonieriu valstybe!!!!

Idomu,

ar pasieks nors centas tos paramos,nors viena is minetu saliu?

?

o kur parama menulio drambliams kenciantiems nuo marso blusu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS