Už puikius pasiekimus mokiniai ir mokytojai galės tikėtis premijų | KaunoDiena.lt

UŽ PUIKIUS PASIEKIMUS MOKINIAI IR MOKYTOJAI GALĖS TIKĖTIS PREMIJŲ

Trečiadienį Vyriausybė priėmė švietimo įstatymo straipsnių pakeitimus, kuriais siekiama numatyti finansines priemones už aukštus pasiekimus mokiniams ir mokytojams.

„Lietuvai, valstybei, kuri neturi gausių gamtos išteklių, didžiausias turtas, pažangos ir vystymosi prielaida, galimybė ir būtinybė yra žmogus. Žmogiškieji ištekliai – pagrindiniai mūsų šalies resursai. Itin gabūs ir talentingi vaikai – tai itin svarbi tų resursų dalis, kurios puoselėjimas dabartyje reiškia investiciją į visos šalies ateitį“, – rašoma projekto aiškinamajame rašte. Premija moksleiviui, Vyriausybės posėdyje įvardijo švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius, siektų apie 1 000 eurų.

Įstatymo projektu taip pat siekiama nustatyti galimybę finansinėmis ir kitomis priemonėmis skatinti šalies mokytojus, pagalbos mokiniui specialistus ir kitus ugdymo procese dalyvaujančius asmenis už jų nuopelnus praktinėje veikloje, mokinių pasiekimus ir reikšmingiausius darbus pedagogikos srityje.

Pristatydamas projektą, A. Monkevičius pažymėjo, kad pedagogams yra teikiamos Meilės Lukšienės vardo premijos, kitos vardinės premijos, tačiau tai, pasak jo, daugiau yra simbolinis dalykas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS