A. Užkalnis apie komunikaciją: premjerė apie skiepus turi kalbėti net iš šaldytuvo | KaunoDiena.lt

A. UŽKALNIS APIE KOMUNIKACIJĄ: PREMJERĖ APIE SKIEPUS TURI KALBĖTI NET IŠ ŠALDYTUVO

  • 13

Žmones reikia ilgai ir nuobodžiai įkalbinėti bei skirti daug daugiau dėmesio ir pastangų, kad jie eitų skiepytis nuo COVID-19, informuoja LNK žinios. Anot apžvalgininko Andriaus Užkalnio, dabar Vyriausybė to visiškai nedaro. Žinomo vyro teigimu, komunikacija apie skiepus turėtų būti tokia, kad kiekvienuose namuose žmonės jaustų gyvenančią premjerę Ingridą Šimonytę.

Tačiau ar skiepijimas nėra pačių žmonių sąmoningumo reikalas? Net ir 65 metų ir vyresni žmonės, kurie mato informacijos šaltinius, mato žiniasklaidoje, kad skiepai yra efektyvūs, saugūs, patvirtinti mokslo, jie vis tiek neina skiepytis.

Prisiminkime kiekvienas savo močiutę arba pagyvenusią mamą, kaip ją lengva įkalbėti. Tačiau nereiškia, kad jų neįmanoma įkalbėti.

„Seni žmonės yra užsispyrę ir mes šitą žinome ir iš rinkiminės demografijos, ir iš statistikos. Kiekvienas psichologas ir sociologas paaiškins, kad su tam tikru amžiumi vienas iš bruožų, kuris žmogui ateina – tai tam tikras užsispyrimas arba net elgesys atvirkščiai. Prisiminkime kiekvienas savo močiutę arba pagyvenusią mamą, kaip ją lengva įkalbėti. Tačiau nereiškia, kad jų neįmanoma įkalbėti. Tiesiog tam reikia skirti žymiai daugiau dėmesio, pastangų ir laiko, negu buvo skiriama iki šiol“, – kalbėjo A. Užkalnis.

Tačiau ar iš tiesų atidarius kiekvieną šaldytuvą reikia ten rasti premjerę, kuri sakytų: „Žiūrėk, skiepai yra lygiai taip pat gerai, kaip ir pienas vaikams, kurį jie gali gerti“?

Svarbiausia pasakyti šiandien, kad mes visi turime susitelkti į skiepijimo procesą, į didesnį testavimo procesą.

„Absoliučiai taip. Ir kad apie skiepų naudą, skiepijimąsi kalbėtų ne du ar trys influenceriai. Kaip ir jūs sakote, iš kiekvieno šaldytuvo, iš kiekvieno lygintuvo, dulkių siurblio, atidarius pašto dėžutę ir kefyro pakelį, kad iš ten iššoktų Šimonytė ir sakytų, kad varyk skiepytis“, – teigė visuomenininkas.

„Aš manau, atras savų būdų, kaip tą pasakyti. Tiesą sakant, aš girdžiu ją sakant ir kartojant, kokia turėtų būti mūsų valstybės kryptis valdant pandemiją, tikrai pakankamai aiškiai. Žinoma, visada yra, kur tobulėti. Nesakau, kad nėra kažkokių niuansų, žmonės kitą sykį kelia ir pagrįstus klausimus. Tačiau svarbiausia pasakyti šiandien, kad mes visi turime susitelkti į skiepijimo procesą, į didesnį testavimo procesą“, – kalbėjo Seimo TS-LKD frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

SAPNAS

SLYKSTUS DEMAGOGISKAS STRAIPSNELIS BET JUK JI SUPYSKINO UZKALNIS SIAM ZMOGELIUI ATLEISTINA NES ANT TOKIU PYKTI NEGALIMA MANO NUOMONE KAD UZKALNIUI IKI SIMONYTES LYGIO GALI PRISISAPNUOTI TIK FANTASTINIAME SAPNE

\\\\\.../////

Pirmą kartą palaikkau Užkalnį.Susiprotėjo.

Cha cha cha

Viskas aišku - Užkalnis užvalgė sugedusių 'Užkalnio koldūnų".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS