Užmojis: NT vystytojai privalėtų pranešti apie visus kertamus medžius | KaunoDiena.lt

UŽMOJIS: NT VYSTYTOJAI PRIVALĖTŲ PRANEŠTI APIE VISUS KERTAMUS MEDŽIUS

  • 0

Aplinkos ministerija siūlys nekilnojamojo turto (NT) vystytojus ir statytojus įpareigoti informuoti savivaldybes apie visus planuojamus medžių kirtimus.

Tai numatančias Želdynų įstatymo pataisas ketina inicijuoti aplinkos ministras Simonas Gentvilas, pirmadienį pranešė ministerija.

„Teiksiu Želdynų įstatymo pakeitimo projektą, kuris naikins išimtis, kai savivaldybė nėra informuojama apie medžių kirtimą. Vystytojai ir statytojai privalės informuoti savivaldybę apie visus planuojamus medžių kirtimus, turės gauti savivaldybės pritarimą ir sumokėti želdynų atkūrimo mokestį“, – pranešime sakė ministras po susitikimo su Vilniaus meru Valdu Benkunsku.

Teigiama, kad pataisos užtikrintų informaciją apie ant inžinerinių tinklų ar pastatų augančių nesaugotinų medžių kirtimą – želdynus pašalinti norintys asmenys apie planuojamus kirtimus turės pateikti savivaldybei deklaraciją.

Želdiniai galėtų būti šalinami gavus savivaldybės sutikimą, kartu atlyginant jos paskaičiuotą piniginę atkuriamąją vertę.

Dabar ant inžinerinių tinklų ar pastatų augančius nesaugotinus medžius galima šalinti be savivaldybės leidimų bei nemokant kompensacijos.

Vystytojai ir statytojai privalės informuoti savivaldybę apie visus planuojamus medžių kirtimus.

Gegužės pabaigoje Vilniaus Ceikinių gatvėje, privačiame sklype, buvo nupjautas brandus ąžuolas, įtariama, nesilaikant teisės aktuose nustatytos tvarkos.

Ąžuolą nupjovusiai bendrovei „Rinktinės NT“ sostinės savivaldybė tuomet skyrė 141 tūkst. eurų baudą. Bendrovė dėl šio žingsnio atsiprašė, tačiau savo kaltę neigė ir tvirtino, jog veikė pagal galiojantį detalųjį planą, taip pat siūlė miesto valdžiai ąžuolą perkelti.

Vilniaus miesto savivaldybė dėl ąžuolą Vilniaus centre nupjovusios įmonės nesumokėtos baudos pateikė ieškinį teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS