Užsieniečiams bus paprasčiau gauti leidimą gyventi Lietuvoje | KaunoDiena.lt

UŽSIENIEČIAMS BUS PAPRASČIAU GAUTI LEIDIMĄ GYVENTI LIETUVOJE

  • 11

Nuo liepos pirmosios įsigalioja pakeitimai Migracijos departamente: paprastėja užsieniečių kvietimų teikimo procedūra, sujungiamos leidimų gyventi išdavimo procedūros.

Kaip skelbia departamentas, kviečiant užsienietį nebereikės kvietimo tvirtinimo migracijos tarnyboje, bus automatizuotos visos su užsieniečio kvietimo patvirtinimu susijusios procedūros.

Užsieniečio kvietėjui nereikės, kaip anksčiau, teikti prašymo patvirtinti kvietimą bei gyvenamosios patalpos savininko sutikimo apgyvendinti kviečiamą užsienietį.

Šengeno vizai gauti kvietėjas teiks tik tarpininkavimo raštą, kuris patvirtins kviečiančiojo asmens įsipareigojimą pasirūpinti atvykstančiojo poreikiais.

Kvietimai užsieniečiams atvykti yra nemokami, jų skaičius neribojamas.

Taip pat keičiama leidimų gyventi Lietuvoje užsieniečiams išdavimo ir keitimo tvarka – sujungiamos prašymo išduoti arba pakeisti leidimą gyventi nagrinėjimo, sprendimo priėmimo ir leidimo gyventi išdavimo procedūros.

Sujungus procedūras, pateikiant prašymą išduoti ar pakeisti leidimą gyventi bus paimami ir užsieniečio biometriniai duomenys, o priėmus teigiamą sprendimą, leidimo gyventi gamyba bus inicijuojama automatiniu būdu.

Prieš pateikdamas prašymą išduoti ar pakeisti leidimą gyventi, užsienietis turės sumokėti nustatyto dydžio valstybės rinkliavą, išskyrus atvejus, kai nuo valstybės rinkliavos jis yra atleistas įstatymų numatyta tvarka.

Migracijos departamentas taip pat įspėja, kad už dokumento įforminimą reikės sumokėti jau teikiant prašymą dėl leidimo gyventi išdavimo ar keitimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

komentaras

Viskas padaryta del ukrainieciu,aiskiai parasyta-asmenyms su biometriniais pasais! Ir taip ju jau pilna LT,o dabar dar daugiau bus.

Italas

Plauks iš rusijos, net karo nereikia

vietinis

reiks Kauniecius paragint,kad pradetu uzsieniecius lt kalbos mokint kaip anuomet mokino prie sovietu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS