V. Adamkaus premija skirta ilgamečiam Alytaus RATC direktoriui A. Reipui | KaunoDiena.lt

V. ADAMKAUS PREMIJA SKIRTA ILGAMEČIAM ALYTAUS RATC DIREKTORIUI A. REIPUI

  • 3

Prezidento Valdo Adamkaus premija šiemet skirta buvusiam ilgamečiam Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro (RATC) direktoriui Algirdui Reipui.

Kaip pirmadienį paskelbė Vytauto Didžiojo universitetas (VDU), premija jam skirta už nuopelnus ir indėlį kuriant bei modernizuojant atliekų tvarkymo sistemą Lietuvoje, už sukurtą pavyzdinę ir modernią atliekų tvarkymo sistemą Alytaus regione.

A. Reipas yra buvęs pirmojo Lietuvoje įkurto regioninio atliekų tvarkymo centro vadovas ir vienas iš visos šalies regioninės atliekų tvarkymo sistemos pradininkų.

„Vadovaudamasis aplinkosauginėmis idėjomis ir geraisiais Vakarų Europos šalių pavyzdžiais, kartu su kolegomis regione jis sukūrė modernią regioninę atliekų tvarkymo sistemą, kuri vertinama kaip viena pažangiausių ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje“, – rašoma pranešime.

A. Reipo vadovavimo metu regione buvo pašalintas 71 sąvartynas regione, iš jų 22 – nelegalūs. Taip pat buvo panaikinta apie 100 nelegalių šiukšlynų. Alytaus regionas pirmasis Lietuvoje įdiegė modernias atliekų rūšiavimo sistemas, o 2018 metais – atskirą maisto atliekų surinkimo sistemą.

„Jaučiu begalinį džiaugsmą, sulaukęs pačio didžiausio ir garbingiausio įvertinimo aplinkosaugos srityje. Valdo Adamkaus premija ir pripažinimas pagerbė visus žmones, su kuriais teko dirbti, svajoti ir kurti atliekų tvarkymo sistemą Lietuvoje“, – pranešime cituojamas A. Reipas.

Jis Alytaus regiono atliekų tvarkymo centrui vadovavo daugiau nei 20 metų, savo pareigas baigė eiti šiemet, praėjus įstatymo nustatytam kadencijų skaičiui.

Premijos įteikimas vyks Tarptautinę aplinkos apsaugos dieną, birželio 5 dieną, VDU Botanikos sode. Laureatui bus įteikta 5 tūkst. eurų bei skulptoriaus Kęstučio Dovydaičio skulptūra.

Prezidento Valdo Adamkaus bibliotekos-muziejaus ir Danos Gedvilienės fondo įsteigta premija teikiama už visuomenės dėmesio bei pagarbos vertus pasiekimus ir pastangas apsaugoti bei atstatyti gamtinę aplinką Lietuvoje ir kaimynystėje, bei užtikrinti išteklių tvarumą.

Premija teikiama 2021 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Demoratija ar patyčios?

Pasityčiojimas- kasdien lobstantys šiukšlininkai dar vardines premojas gauna? Gal V, Adamkaus premija EŽTT duokit, nes senukas Adamkus neigia ir nežino, o tarptautinis teismas milžininškas baudas nuolat skiria ir užtikrintai teigia, kad JAV CŽV kalėjimas Antaviliuose buvo!

Nebėr kantrybės

Kas sumokės už kalėjimą, pastatytą adamkėvič valdymo metais?

Pastebėjimas

Žinoma,kad ''priklauso'',nes pirmi Lieuvoje nusprendė,kad ir tušti namai šiukšlina,ir šiukšlina tik maži namai,o dvarai tik iš dalies(apmokestina iki 100kvadratų).Tad Alytaus regiuono gyventojai jau beveik du dešimtmečius moka turto mokestį,o miškai ir pakelės toliau visko pilni.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS