V. Kasiulevičius traukiasi iš COVID-19 ekspertų grupių: tai lėmė ne požiūrių skirtumai | KaunoDiena.lt

V. KASIULEVIČIUS TRAUKIASI IŠ COVID-19 EKSPERTŲ GRUPIŲ: TAI LĖMĖ NE POŽIŪRIŲ SKIRTUMAI

  • 43

Profesorius Vytautas Kasiulevičius traukiasi iš COVID-19 ekspertų grupių, veikiančių tiek prie prezidentūros, tiek prie Vyriausybės. Apie savo apsisprendimą medikas pranešė socialiniame tinkle „Facebook“, pabrėždamas, kad tai lėmė ne požiūrių skirtumai.

„Vakar informavau prezidento ir premjerės atstovus, kad pasitraukiu iš abiejų COVID-19 ekspertų grupių. Visi metai COVID-19 temoje yra labai ilgas laikotarpis. Gal net per ilgas. Šis mano sprendimas nėra kaip nors susijęs su kokiais nors požiūrių skirtumais į pandemijos valdymą“, – teigė V. Kasiulevičius.

Profesorius pabrėžė, kad vakcinacija, testavimas ir židinių valdymas taps esminiais įrankiais ateityje siekiant kontroliuoti COVID-19 infekcijos plitimą, o karantino priemonės bus taikomos vis rečiau.

„Apokaliptinis medicininio totalitarizmo paveikslas tik „deep state fanų“ galvose, o valstybių vadovai rūpinasi bendruoju vidaus produktu (BVP) ir mūsų laisvėmis labiau, negu mums socialiniuose tinkluose ir virtuvėse atrodo. Jau patikėkit.

Neabejoju, kad tiek prezidento, tiek premjerės grupėse sutelkti ekspertai yra profesionalūs ir gebantys padėti išvairuoti mūsų šalį šiame sudėtingame laikotarpyje. Kiek teko patirti tiek Simonas Krėpšta, tiek Živilė Gudlevičienė yra puikūs grupių moderatoriai, o LSMU profesoriai Kęstutis Petrikonis ir Ramunė Kalėdienė puikiai vadovavo abiem ekspertų pogrupiams Prezidentūroje ir Vyriausybėje, kuriuose man teko garbė dirbti“, – tęsė V. Kasiulevičius.

V. Kasiulevičius nurodė, kad toks visuomeninis darbas vis dėlto turi „vieną šalutinį poveikį“ – atima daug brangaus laiko. „O tie, kuriems tą laiką privalai atiduoti, dažniausiai būna pernelyg kantrūs. Kaip sakė vienas mano pacientas, gal jau sugrįškit, daktare.

Daugiau kaip ir nieko neturiu pasakyti. Nebent tai, kad nepaisant visų patirtų ir būsimų sunkumų viskas galiausiai baigsis gerai“, – rašė V. Kasiulevičius.

Vakar informavau Prezidento ir Premjerės atstovus, kad pasitraukiu iš abiejų Covid-19 ekspertų grupių. Visi metai...

Posted by Vytautas Kasiulevicius on Saturday, January 30, 2021

Rašyti komentarą
Komentarai (43)

T

Tai bamditas daktaro halate

stiprybes

Malonu buvo skaityti Jusu labai issamiai ir aiskiai parasytus straipsnius Tikiu kad ir ateityje sulauksime Jusu straipsniu su savo nuomone del visa planeta kankinancios Pandemijos Nuosirdus ACIU ir didziules stiprybes

Gkam reikalingas

Kam reikalingas tas asilas jamtil su gyvuliais dirbti iš jo profesorius kaip iš manes lakūnas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS