V. Kondratovičius: pertvarkytos Kelių direkcijos vadovo bus ieškoma konkurso keliu | KaunoDiena.lt

V. KONDRATOVIČIUS: PERTVARKYTOS KELIŲ DIREKCIJOS VADOVO BUS IEŠKOMA KONKURSO KELIU

Susisiekimo viceministras sako, kad Automobilių kelių direkciją pertvarkius iš biudžetinės įstaigos į valstybės įmonę, bus skelbiamas naujo vadovo konkursas.

„Natūralu, kad kai keičiasi įmonė, viena uždaroma arba likviduojama, visi darbuotojai, įskaitant ir  direktorių, jų darbo santykiai nutrūksta. jie gaus atleidimo lapelius. Bus direktoriaus konkursas, kaip numato įstatymas“, – penktadienį Seimo Ekonomikos komitete, svarsčiusiame Kelių direkcijos pertvarką, teigė Vladislavas Kondratovičius.

Konservatorius Jurgis Razma domėjosi, ar pertvarkant direkciją, dabartinis direkcijos vadovas Vitalijus Andrejevas bus automatiškai perkeltas į naujas pareigas, ar bus skelbiamas vadovo konkursas.

„Nes buvo pasvarstymų, kad (tokia pertvarka – BNS) norima atsikratyti dabartinio direktoriaus“, – teigė J.Razma.  

Anksčiau Seime V. Kondratovičius teigė, kad Kelių įstatymo pataisa dėl direkcijos statuso keitimo yra tik „tarpinis etapas“ prieš jos pertvarką į akcinę bendrovę ateityje.

Pasak viceministro, dėl būsimos valstybės įmonės valdybos formavimo principų apsispręs Seimas. V. Kondratovičiaus teigimu, Seimo Biudžeto ir finansų komitetas siūlo, kad jos daugumą sudarytų valstybės atstovai.

„Tai greičiausiai toks siūlymas atsiras ir Seimas spręs“, – teigė ji. 

Kelių įstatymo pataisas dėl direkcijos pertvarkos Seimas svarstys birželio viduryje. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Trestas

Panasu Siauliu plentui uzuomina susimoketi uz savo arogantiska statytini. Naglas kaip tankas sitas direktorius

Augis

Gerai kad dabartinį direktorių tą arogantiška aferistai išmestų kaip mušė iš barščių, o Dažnai patarčiau pasidomėti jo darbų ,Šiaulių plente,, gal tada patikės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS