V. Landsbergis: mums mažiausiai reikia tarpusavio varžybų ir vidaus peštynių | KaunoDiena.lt

V. LANDSBERGIS: MUMS MAŽIAUSIAI REIKIA TARPUSAVIO VARŽYBŲ IR VIDAUS PEŠTYNIŲ

Šiuo metu Lietuvai ir jos gyventojams mažiausiai reikia tarpusavio varžybų ir vidaus peštynių, teigia pirmasis Lietuvos vadovas po Nepriklausomybės atkūrimo Vytautas Landsbergis.

Jis tai sakė Vasario 16-osios šventinėje kalboje iš Signatarų namų balkono, kalbėdamas apie Rusijos grėsmę ir Ukrainos palaikymą.

„Mažiausiai, ko mums reikia, tai tarpusavio varžybų ir vidaus peštynių, bet nejau atsisakysime to malonumo patriukšmauti kaimyno gryčiai jau degant“, – susirinkusiesiems teigė V. Landsbergis.

Verčiau dainuokime, broliai, kurių širdys laisvos.

„Verčiau dainuokime, broliai, kurių širdys laisvos. Dainuokime – Lietuva, brangi, dainuokim – tu tokia graži, ir pasidžiaukime, kad mūsų Lietuvoje tiek daug“, – pridūrė jis.

„Šiandien Ukraina jau atvirai užpulta, jau pažadėtas puolimas didžiulėmis armijomis, būtent vasario 16-ąją buvo pažadėta. Ukraina stoja į savo tėvynės karą grumtynėse su Kremliaus fašizmu (...) Godus, pagiežingas rusofašizmas, pasitrainiojęs pasieniais, bet kurią dieną atsiris ir į Lietuvą. Vilniaus gubernatorius Paleckis gal jau paskirtas?“ – kalbėjo V. Landsbergis.

Jis taip pat linkėjo žmonėms vienybės, taikos ir gėrio.

„Gerai, kad susirinkome, tikiuosi, kad visada čia rinksis mylintys Lietuvą žmonės. Taip ir darykit – kelkitės ir vienykitės, gerosios valios žmonės. Supraskite ir atjauskite vienas kitą (...) Nusišypsokime dangui ir saulei, melskime taikos ir gėrio, nes kitu atveju pykčio ir blogio cunamis pereis kaip juoda banga per širdis ir protus, nušluos mūsų buvusį ir būsimą gyvenimą“, – sakė V. Landsbergis.

Vasario 16-oji Vilniuje

L. Balandžio, P. Peleckio / BNS nuotr.

„Neapykantos šėtonas, kuris net per šventę atėjo baubimu skelbti džiunglių laisvę, yra nakties klastūnas. Jį atpažinsi, žmogau, tik širdimi. Turėk širdį ir žvelk į širdį, atjausk suklydusį brolį, tepabunda ir tvirtėja mūsų širdys, težadina tas Vilniaus varpai, vienykitės, pilėnai, puoselėkime savyje išganytojo ramybę ir kankinių atminimą, ir pragaro vartai mūsų nenugalės“, – kalbėjo jis.

Jo kalbą lydėjo įvairūs susirinkusiųjų ovacijos, švilpimai, šūksniai: „ačiū“, „gėda“, „Ozolas“, „Lietuva“. Kartu su juo balkone stovėjo ir buvusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Labai tikiuosi ir žinau, kad mūsų regione laisvė visada išliks, nes visada bus žmonių, kurie laisvę mylės ir už ją kovos aukodami save.

Ji pasidžiaugė minioje matydama Ukrainos bei baltą ir raudoną Baltarusijos vėliavas.

„Labai tikiuosi ir žinau, kad mūsų regione laisvė visada išliks, nes visada bus žmonių, kurie laisvę mylės ir už ją kovos aukodami save. Tokie buvome mes, tokie turime būti ir šiandien – visi mes“, – sakė buvusi šalies vadovė.

Valstybės saugumo departamentas Vasario 16-osios išvakarėse įspėjo, kad per Valstybės atkūrimo dienos minėjimus tikėtinos provokacijos, o protestais gali bandyti pasinaudoti neįtakingos, bet agresyviai nusiteikusios grupės, kurstančios neramumus visuomenėje.

Dėl to policija renginiui prie Signatarų namų skyrė didžiausią dėmesį, pusvalandis iki renginio buvo ribojami žmonių srautai prie Signatarų namų.

1918 metų vasario 16 dieną Vilniuje Lietuvos Taryba paskelbė atkurianti nepriklausomą Lietuvos valstybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (137)

Anonimas

Keiti ir prakeikti šitie pakalikai,bet pabaiga bus tikrai.

che che che

man maziausiai reikia, kad mano anuka nuo sosto nuverstu...

>>>KGBistų \\\\\.../////

>Kad jis nugarmėtų skradžiai į Pragarą su tais Velniais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS