V. Zelenskis: Ukraina jaučia išskirtinę Lietuvos Valstybės dienos reikšmę | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS: UKRAINA JAUČIA IŠSKIRTINĘ LIETUVOS VALSTYBĖS DIENOS REIKŠMĘ

  • 7

Lietuvai minint savo Valstybės dieną, jos reikšmę junta ir Ukraina, sako šios šalies prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Antradienį Vilniuje, S. Daukanto aikštėje, sveikindamas su švente, jis teigė, kad Mindaugo karūnavimas karaliumi buvo ir tebėra svarbus ir jo šaliai.

„Mes su kaupu dalijamės šios datos džiaugsmu ir jaučiame jos išskirtinę reikšmę dėl trijų dalykų. Pirma, tai mūsų bendra tautų praeitis, Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė, viena iš pažangiausių valstybių Europoje, kur laisvai sugyveno lietuviai ir ukrainiečiai“, – sakė V. Zelenskis.

„Antra, šiandien Ukraina gina savo valstybingumą, suverenitetą ir teritorinį vientisumą. Visą šį laiką šitame kelyje Lietuva yra mūsų ištikimas ir nesikeičiantis partneris. Lietuva viena pirmųjų pasmerkė Krymo aneksiją, Lietuva pirmoji oficialiai pareiškė pasiryžimą palaikyti Ukrainą stojant į Europos Sąjungą. Mes visada būsime dėkingi už tai ir visada pasiryžę pirmieji ateiti į pagalbą“, – tvirtino Ukrainos prezidentas.

„Trečia. Tai mūsų bendras rytoj. Lietuva ir Ukraina neturi bendros sienos, bet turime bendras vertybes, tyrime bendrus interesus ir troškimus“, – pažymėjo jis.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles‘is Michelis (Šarlis Mišelis) savo ruožtu tvirtino, kad norint įveikti visus iššūkius, su kuriais susiduria ES, labai svarbu suprasti istoriją.

„Lietuvos balsas visada yra stiprus ir garsiai aidi, kai kalbame apie Europos kūrimą. O ši laisvė, gebėjimas veikti puikiai matomi, kai jūs rodote solidarumą su broliais baltarusiais. Mūsų darbas siekiant, kad ši šalis ir tauta būtų laisva ir pati galėtų pasirinkti savo ateitį, yra vienas pagrindinių mūsų įsipareigojimų“, – teigė Ch. Michelis.

Jis pabrėžė, kad Ukrainos prezidento buvimas drauge rodo įsipareigojimus ginti laisvę bei šalių teritorinį vientisumą.

Antradienį Lietuva švenčia Valstybės dieną. Ji žymi Mindaugo karūnavimą Lietuvos karaliumi 1253 metų liepos 6 dieną.

Ši diena valstybės švente paskelbta 1990 metais, Lietuvai atkūrus nepriklausomybę. Užpernai Seimas paskelbė liepos 6-ąją ir Tautiškos giesmės diena.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

tik

veidmainiskas nostalginis paralelinio pasaulio ivaizdis nudienei tautai nesudarantis jokio ispudzio nes visi veiksmai yra surezisuoti siame nerealiame vaidybiniame veiksme kaip ir visi kiti/........;;;;;[]

ATKREIPKIT DĖMESI

Kaip stovi suvargęs Adamkus.....Zelenskis prašvilpė pro jį net nepažvelgęs....CHALUJUS IR CHAMAS o ne Ukrainos prezidentas.....Klouną išrinko KLOUNĄ IR TURI... Nausėda visgi turėjo KLOUNUI IR CHAMUI Zelenskiui bent priminti pasisveikinti su Adamkumi.....

lape

jo,jo jaucia isskrtine lt dienos reiksme,net nezinodami kur ta lietuva randasi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS