Vaikų dienos centrams papildomai skirta beveik milijonas eurų | KaunoDiena.lt

VAIKŲ DIENOS CENTRAMS PAPILDOMAI SKIRTA BEVEIK MILIJONAS EURŲ

  • 1

Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui vaikų dienos centrams skirti papildomus 914 tūkst. eurų.

Su šiomis lėšomis 345 vaikų dienos centrams per 2019 metus iš viso bus skirta 5,2 mln. eurų, pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Ministerija jau anksčiau konkurso tvarka paskirstė 4,3 mln. eurų 281 vaikų dienos centrui, tačiau dar 64 projektai buvo atsidūrę rezervo sąraše.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis kreipėsi į Finansų ministeriją ir Vyriausybę prašydamas perskirstyti programų lėšas ir rasti pinigų finansuoti šiems projektams.

Vyriausybei palaikius siūlymą, lėšos rezervo sąraše esančius vaikų dienos centrus turėtų pasiekti balandžio mėnesį.

2017 metais ministerija finansavo 250 vaikų dienos centrų, paskirsčiusi 3,6 mln. eurų – paslaugos buvo suteiktos 8,7 tūkst. vaikų.

Pernai buvo paskirstyta 3,9 mln. eurų 281 vaikų dienos centrui, dar 66 vaikų dienos centrai finansavimą gavo ketvirtame metų ketvirtyje, ministerijai skyrus papildomus 300 tūkst. eurų.

Skaičiuojama, kad praėjusiais metais paslaugas vaikų dienos centruose gavo 8,9 tūkst. vaikų.

Lietuvoje iš viso veikia apie 450 vaikų dienos centrų, daugiausia jų yra Vilniuje, bet esama ir savivaldybių, kuriose vaikų dienos centrų nėra – tai Neringa ir Palanga.

Vaikų dienos centrus gali steigti savivaldybės, nevyriausybinės organizacijos, religinės bendruomenės ar bendrijos, vietos gyventojų bendruomenės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

dirbantys patys savo

vaikus islaiko ir is ju mokesciu degradu vaikai islaikomi. ir dar pasalpos jiems mokamos. aisku,vaikai nekalti. bet normaliu seimu vaikai emigruos is sitos amzinos ubagynes

SUSIJUSIOS NAUJIENOS