Vairuotojai, būkite atsargūs: eismo sąlygos išlieka sudėtingos beveik visoje šalyje | KaunoDiena.lt

VAIRUOTOJAI, BŪKITE ATSARGŪS: EISMO SĄLYGOS IŠLIEKA SUDĖTINGOS BEVEIK VISOJE ŠALYJE

Dėl buvusio ar besitęsiančio snygio eismo sąlygos trečiadienį Lietuvoje išlieka sudėtingos, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Kauno ir Marijampolės apskrityse susiformavęs plikledis. Didžiojoje šalies dalyje pagrindinių kelių dangos šlapios arba drėgnos, vietomis su pažliugusio ar puraus sniego provėžomis.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai taip pat su prispausto ar puraus sniego sluoksniu 10 cm, vietomis yra apledėjusių kelių ruožų.

Apsnigtus ir slidžius kelių ruožus valo ir barsto „Kelių priežiūra“, tačiau esant žemai oro temperatūrai, net dirbant maksimaliu pajėgumu, pasak kelininkų, užtikrinti geras eismo sąlygas net ir aukščiausios priežiūros lygio keliuose yra itin sudėtinga, barstoma druska nebegali efektyviai tirpdyti sniego ar ledo esančio ant kelio dangos, todėl barstoma smėlio-druskos mišiniu.

Kiek geresnė situacija dalyje Panevėžio ir Šiaulių rajonų. Ten pagrindinių kelių dangos daugiausia šlapios arba drėgnos. Tačiau mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai vis dar provėžoti ir slidūs.

Telšių, Marijampolės ir Alytaus apskrityse – snygis, kitur – be žymesnių kritulių. Oro temperatūra svyruoja nuo 11 iki 16 laipsnių šalčio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS