Valdovų rūmuose pasveikinti tarptautinėse olimpiadose Lietuvai atstovavę moksleiviai | KaunoDiena.lt

VALDOVŲ RŪMUOSE PASVEIKINTI TARPTAUTINĖSE OLIMPIADOSE LIETUVAI ATSTOVAVĘ MOKSLEIVIAI

  • 0

Valdovų rūmuose Vilniuje trečiadienį pasveikinti tarptautinėse olimpiadose ir konkursuose Lietuvai atstovavę moksleiviai, juos rengę mokytojai bei komandų vadovai.

„Čia susirinko svajonių komandos, kurios talentą paverčia didele kūrybine jėga. Esate vieni iš geriausių pasaulyje“, – sveikindama juos sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Tarptautiniuose renginiuose šiemet dalyvavo 135 Lietuvos mokiniai.

Įvairiose tarptautinėse olimpiadose ir konkursuose pelnyti devyni aukso, 13 sidabro ir 42 bronzos medaliai. Iškovotos keturios pirmosios vietos, viena antroji ir dvi trečiosios, vienas specialusis prizas. Taip pat pelnyta dešimt pagyrimo raštų, pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Didžiausio įvertinimo Lietuvos moksleiviai sulaukė šiais metais nuotoliu vykusioje muzikos olimpiadoje, joje prizines vietas iškovojo visi šeši Lietuvai atstovavę mokiniai – jie pelnė keturis aukso, vieną sidabro ir vieną bronzos medalį. Lietuvos atstovams taip pat atiteko ir geriausios kompozicijos bei geriausiai atliktos dainos nominacijos.

Čia susirinko svajonių komandos, kurios talentą paverčia didele kūrybine jėga. Esate vieni iš geriausių pasaulyje.

Aukštų rezultatų pasiekė ir tarptautinės geografijos olimpiados dalyviai. Iš jos jaunieji geografai parsivežė keturis medalius: du aukso ir du sidabro, ir tapo geriausius rezultatus pademonstravusia Europos šalimi. Ministerijos teigimu, pasaulio lyderių lentelėje Lietuva nusileido tik Singapūrui.

Europos šalių geografijos olimpiadoje lietuviai pelnė vieną sidabro ir net penkis bronzos medalius.

Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurse Lietuvos atstovė pateko tarp trijų geriausių Europos jaunųjų mokslininkų, apdovanotųjų pirmąja vieta, taip pat iškovojo specialųjį prizą – kelionę į Nobelių teikimo ceremoniją.

Pasaulio komandinių debatų čempionate anglų, kaip užsienio kalbos, kategorijoje Lietuvos atstovai užėmė pirmąją komandinę vietą, čia taip pat buvo iškovotos ir pirma, ketvirta, penkta ir dešimta asmeninės vietos.

Tarptautinėje ekonomikos olimpiadoje prizinių vietų pasirodė verti visi Lietuvos delegatai. Jaunieji ekonomistai pelnė penkis medalius: vieną sidabro ir keturis bronzos. Medalius iškovojo ir visi keturi tarptautinėje biologijos olimpiadoje dalyvavę mokiniai – iš Jerevane vykusios olimpiados jie grįžo su vienu sidabro ir trimis bronzos medaliais.

Tarptautinėje geomokslų olimpiadoje be asmeninių aukso, sidabro ir penkių bronzos medalių, buvo pelnyti ir du komandiniai medaliai už Nacionalinių lauko tyrimų projekto užduotyse parodytus gebėjimus. Šioje olimpiadoje prizinių vietų buvo verti visi deleguotieji mokiniai, o penki iš septynių atstovų galėjo džiaugtis iškovoję po du ar daugiau medalių.

Baltijos kelio komandinėje matematikos olimpiadoje Lietuvos komanda užėmė trečiąją vietą ir nuo absoliučios pergalės ją skyrė tik du taškai – būtent tiek lietuvaičiai atsiliko nuo pirmąją vietą pelniusių Lenkijos ir Vokietijos komandų.

Lietuvoje šiemet taip pat rengtos Baltijos šalių geografijos ir Baltijos šalių chemijos olimpiados.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS