Valdžia pakoregavo karantiną: ką būtina žinoti apie „socialius burbulus“? | KaunoDiena.lt

VALDŽIA PAKOREGAVO KARANTINĄ: KĄ BŪTINA ŽINOTI APIE „SOCIALIUS BURBULUS“?

  • 2

Vyriausybei trečiadienį pakoregavus karantino suvaržymus įteisinti vadinamieji „socialiniai burbulai“.

T.y. sudaryta galimybė bendrauti dviem šeimoms ar namų ūkiams, kai juos sudaro ne daugiau nei vienas asmuo arba jei šeimoje yra neįgalus nepilnametis ar priežiūros dėl neįgalumo reikalaujantis suaugęs asmuo.

Pažymima, kad tokiems artimus kontaktus turintiems šeimų ar namų ūkio nariams būtų draudžiama turėti taip pat artimus kontaktus su kitais asmenimis darbo ir kitose vietose.

Be kita ko, šiems artimus kontaktus turintiems asmenims leidžiama judėti iš vienos savivaldybės į kitą, jeigu jie yra skirtingose savivaldybėse.

Pasak A. Dulkio, taip siekiama „suteikti emocinę ir praktinę pagalbą“ vienišiems asmenims. I. Šimonytė sako, kad atlaisvinimai leis labiau atsižvelgti į šių asmenų bendravimo poreikius, kai jie „galės kažką daryti ir nesijausti kalti, kad pažeidžia taisykles“.

Karantinas dėl plintančio koronaviruso Lietuvoje paskelbtas pernai lapkričio 7 dieną, nuo gruodžio 16 dienos jo režimas sugriežtintas ir pratęstas iki sausio 31-osios.

Pagrindinė informacija, ką būtina žinoti apie sukurtus socialinius palaikymo burbulus:

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kaškas

tai prisiduoti reikes tik kai i kita savivaldybe noresi nuvaziuot? O savoj galima vaziuot kur nori? Kaip ir seniau. Ar teisingai supratau? Kaip irodyt, kad esu vienišas? Parodyt sutuoktinio mirties liudijimą?.

laikas

valdžią sukišti į jų burbulus ,tegul ten burbuliuoja ,kuria komisijas ,būrelius ,projektus ir nebetrukdo žmonėms gyventi .Nes visos priemonės nelogiškos ,,be žmogiškumo faktoriaus ir su buku noru tik bausti ar reikia ar ne .Iš seno žmogaus paimti penkis šimtus už gėlę ,turėtų būti gėda,bet ne LT.Vokietijoj lokdaunas ,bet mūsų giminaitė floristė nei vienos dienos nebuvo be darbo .Parduotuvė viską sustatė į vitrinas prie durų suoliukas -prekystalis ir skambutis ,paskambina pirkėjas ,ateina pardavėja ir paduoda gėles ,nei ji užsikrėtė nei ką apkrėtė ,bėt iš valstybės netik napaėmė bet dar uždirbo ,nes mokęscius sumokėjo .kodėl biedanas,kad durnas ......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS