Valstybės kontrolė naikina regioninius skyrius | KaunoDiena.lt

VALSTYBĖS KONTROLĖ NAIKINA REGIONINIUS SKYRIUS

  • 0

Valstybės kontrolė, optimizuodama valdymo sistemą, planuoja atsisakyti skyrių Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje.

Apie planuojamas permainas trečiadienį valstybės kontrolierius Arūnas Dulkys informavo Seimo Audito komitetą, kuris surengė išvažiuojamąjį posėdį Valstybės kontrolėje.

Teritorinių skyrių Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje turėtų nelikti nuo 2017-ųjų liepos.

„Tokiu būdu sumažės etatų skaičius audito aptarnavimo srityje, bet bus stiprinami tiesioginio auditinio darbo pajėgumai. Daugiau dėmesio planuojama skirti organizacinei vadybai, darbuotojų kvalifikacijos tobulinimui, turto valdymo efektyvumui“, - nurodoma Valstybės kontrolės pranešime.

A.Dulkys BNS sakė, kad pertvarka palies apie 40 pareigybių. Jo teigimu, tai neturės neigiamos įtakos valstybiniam auditui, tačiau padės sutaupyti lėšų ir stiprinti likusių darbuotojų kompetenciją.

Kaip nurodė Valstybės kontrolės atstovai, greičiausiai bus atsisakyta tik aptarnaujančio personalo, kuris sudaro apie trečdalį teritorinių skyrių darbuotojų, tuo metu auditoriams bus siūlomas darbas Vilniuje.

„Tuo savo žingsniu norime parodyti, kad Valstybės kontrolė kaip institucija nuolat rodys pavyzdį, kaip reikia efektyviai valdyti tiek savo materialinius, tiek žmogiškuosius išteklius: prieš kurį laiką jau paskelbėme, kad atsisakome poilsio mokymo centro, spalį paskelbėme, kad mažiname 5 proc. etatus - tai buvo nukreipta daugiau į tuščius etatus, demonstruojame valią, kad daugiau žmonių nepriiminėsime. Regioninių skyrių atsisakymą planuojame dėl tų pačių tikslų, nes manome, kad mums nereikia valdyti tiek daug turto, manome, kad žmonių, kurie bus koncentruoti centrinėje būstinėje, kompetencija didės, būsime mobilesni“, - argumentus dėstė Valstybės kontrolės vadovas.

Anot jo, daliai darbuotojų bus pasiūlytas darbas Valstybės kontrolės centrinėje būstinėje Vilniuje, nesutikusiems persikelti esą bus ieškoma „kitų sprendimų“. Atsisakius regioninių skyrių, A.Dulkio teigimu, regionai dažniau sulauks jungtinių audito grupių iš centrinės būstinės, kurie esą bus mobilesni, įvairesni, tuo metu centrinėje būstinėje planuojama stiprinti darbuotojų atranką.

„Planuojame kaip tik didesnį dėmesį skirti tiek valstybinėms įmonėms, tiek savivaldybių įmonėms, savivaldos srityje susikaupusioms problemoms“, - pabrėžė jis.

Valstybės kontrolė prižiūri, ar teisėtai ir efektyviai valdomi ir naudojami valstybės finansai ir kitas turtas ir kaip vykdomas valstybės biudžetas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS