Vasario 16-ąją – sveikinimai Lietuvai iš viso pasaulio | KaunoDiena.lt

VASARIO 16-ĄJĄ – SVEIKINIMAI LIETUVAI IŠ VISO PASAULIO

  • 0

Vasario 16-osios – Valstybės atkūrimo dienos proga Lietuvos Respublikos prezidentą Gitaną Nausėdą ir visus šalies žmones sveikina užsienio šalių vadovai. Sveikinimuose reiškiamas solidarumas ir palaikymas Lietuvai įtemptu laikotarpiu bei linkima sėkmės, santarvės ir vienybės, pranešė Prezidentūra.

Popiežius Pranciškus Lietuvai siunčia nuoširdžius sveikinimus ir meldžiasi, kad mūsų šalies žmones Dievas palaimintų taika ir vienybe.

„Lietuva yra svarbi lyderė NATO rytiniame flange ir viena artimiausių JAV sąjungininkių. Mūsų įsipareigojimas užtikrinti Lietuvos saugumą, kad ir kokia grėsmė kiltų, išlieka labai tvirtas“, – rašoma JAV prezidento Joe Bideno sveikinime. Laiške ir JAV prezidento lūkestis tęsti glaudžią šalių partnerystę ir puoselėti demokratines vertybes, kuriomis dalijasi mūsų tautos.

„Tvirta Lietuvos ir Lenkijos sąjunga labai svarbi, ypač dabartinėje situacijoje, kai bendradarbiavimas saugumo srityje yra toks svarbus taip pat ir NATO bei Europos Sąjungos lygmeniu. Iššūkiai, su kuriais šiandien susiduria Europa ir mūsų regiono šalys, reikalauja mūsų solidarumo ir veikimo išvien“, – rašoma Lenkijos prezidento Andrzejaus Dudos sveikinime Lietuvai.

Savo ir visų Vokietijos žmonių vardu sveikindamas Lietuvą prezidentas Frankas Walteris Steinmeieris pabrėžė, kad mūsų šalis nuo seno sieja pasitikėjimu paremtas bendradarbiavimas ir glaudi partnerystė. „Užtikrinu Jus, kad Vokietija yra solidari su Lietuva ir ją palaiko. Tikiu, kad ir ateityje mūsų valstybes ir tautas sies geras ir glaudus bendradarbiavimas“, – savo sveikinimo laiške teigia Vokietijos vadovas.

Vasario 16-osios proga sveikinimo laiškus taip pat atsiuntė Švedijos, Nyderlandų, Ispanijos ir Bahreino karaliai, Japonijos imperatorius. Lietuvą ir jos žmones sveikina valstybių lyderiai iš Suomijos, Austrijos, Slovakijos, Vengrijos ir kiti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS