Veiklą atnaujina prekybos centrai, kino teatrai, gali vykti maži renginiai | KaunoDiena.lt

VEIKLĄ ATNAUJINA PREKYBOS CENTRAI, KINO TEATRAI, GALI VYKTI MAŽI RENGINIAI

  • 8

Nuo pirmadienio darbą Lietuvoje gali atnaujinti prekybos centruose įsikūrusios parduotuvės, kino teatrai, teatrai, koncertų salės, leidžiami nedideli renginiai.

Pagal praėjusią savaitę Vyriausybės priimtą sprendimą, prekybos centruose veikiančios parduotuvės galės dirbti tik šiokiadieniais, savaitgaliais jų veikla draudžiama.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pabrėžė, kad jau anksčiau prekybos centruose veikusios parduotuvės – maisto, veterinarijos, pašarų gyvūnams, gėlių, optikos ir ortopedijos, laidojimo reikmenų, vaistinės, taip pat parduotuvės, turinčios tiesioginį įėjimą iš lauko – savaitgaliais veiks, kaip ir iki šiol.

Visose atidaromose prekybos vietose vienam žmogui turi tekti ne mažiau kaip 50 kvadratinių metrų viso prekybos centro ploto arba vienu metu galės būti aptarnaujamas tik vienas žmogus.

Nuo pirmadienio taip pat leista lankytojus priimti kino teatrams, profesionaliojo scenos meno įstaigų salėms, organizuoti renginius su žiūrovais lauke ir patalpose.

Pagal Vyriausybės sprendimą, tokiuose renginiuose turėtų būti ne daugiau 150 lankytojų, jie negalės užimti daugiau kaip 30 proc. vietų salėse.

Vėliau šią savaitę turėtų pradėti veikti lauko kavinės, o nuo kitos savaitės – sporto klubai.

Atveriamos veiklos buvo uždarytos nuo pernai lapkričio pradžios, paskelbus antrąjį visuotinį karantiną.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

4

Pagaliau daeina valdžioms, kad nesąmonių pridarė su tais karantinais, tik ekonomika ir žmonių gyvenimus sužlugdė

Anonimas

na jau kainos kosmines bus

klp

Kėdainių ,Rygos ir Lenkijos krematoriumai neatsidžiaugia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS