Velykų dieną – dar vienas šilumos rekordas Lietuvoje | KaunoDiena.lt

VELYKŲ DIENĄ – DAR VIENAS ŠILUMOS REKORDAS LIETUVOJE

  • 0

Velykų dieną Lietuvoje fiksuotas dar vienas šilumos rekordas.

Kaip feisbuke pranešė Meteo.lt, kovo 31-ąją buvo išmatuotas nacionalinis aukščiausios kovo mėnesio oro temperatūros rekordas. Rekordinės reikšmės fiksuotos visose pagrindinėse šalies meteorologijos stotyse, išskyrus Nidą. Taip pat rekordus išmatavo ir kaimyninės valstybės.

„Daugelis ankstesnių kovo mėnesio rekordų buvo pagerinti net keliais laipsniais, o tai rodo ypač didelį reiškinio ekstremalumą“, – rašė Meteo.lt.

Sekmadienis Lietuvoje buvo labai šiltas. Vietomis pasitaikė nedidelio lietaus.  Aukščiausia oro temperatūra beveik visur siekė 20–25 °C. Vėsiausia buvo Nidoje – 18,8 °C, o šilčiausia Druskininkuose – 25,5 °C. Naktis irgi buvo šilta. Žemiausia temperatūra daug kur pasiekė 8–13 laipsnių, vietomis šiaurės vakariniuose rajonuose – 3–7 laipsniai šilumos.

Šiandien dieną lietaus tikimybė maža. Vėjas pietų, 6–11 m/s. Aukščiausia temperatūra 20–24, pajūryje 17–19 laipsnių šilumos.

Šiandien Meteo.lt pranašauja, kad turėtumėme pasiekti balandžio 1-osios šilumos rekordą. Šilčiausia balandžio 1-oji buvo 2010 m. Tauragėje, tada temperatūra siekė 22,5 °C.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS