A. Veryga neinicijuos ligoninių reformos, jei nebus koalicijos sutarimo | KaunoDiena.lt

A. VERYGA NEINICIJUOS LIGONINIŲ REFORMOS, JEI NEBUS KOALICIJOS SUTARIMO

  • 3

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga neinicijuos ligoninių reformos, jei dėl to nebus vieningo valdančiosios koalicijos sutarimo, antradienį pareiškė ministro atstovė.

„Ministras A. Veryga pats nebeinicijuos šios reformos“, – BNS sakė ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

„Bet jei valdančioji koalicija vieningai sutars, kad jos reikia ir bus sudarytos teisinės prielaidos pradėti ją, ministras mielai imsis lyderystės, ką ne kartą jau buvo viešai deklaravęs“, – pridūrė ji.

Atstovės teigimu, ligšiolinės A. Verygos pastangos inicijuoti „nepopuliarią, nors ir labai reikalingą šaliai“ sveikatos apsaugos reformą baigdavosi nesėkmingai.

Taip ministerija reagavo į „tvarkiečių“ lyderio Remigijaus Žemaitaičio pareiškimą, kad derybose dėl valdančiosios koalicijos sutarta neteikti rajoninių ligoninių pertvarkos.

„Vienas iš mūsų reikalavimų buvo, (…) kad nebūtų teikiama rajoninių ligoninių pertvarka ir nebūtų uždaromos rajoninės ligoninės. Derybinėje grupėje buvo toks susitarimas pasiektas“, – žurnalistams sakė R. Žemaitaitis.

Europos Komisija šiemet konstatavo, kad Lietuvai būtų naudinga konsoliduoti ligoninių tinklą. Briuselio pareigūnų vertinimu, sveikatos apsauga Lietuvoje yra nepakankamai efektyvi, daug dėmesio skiriama brangiam gydymui ligoninėse, ir per mažai – pirminei sveikatos apsaugai ir ligų prevencijai, sektoriuje trūksta kokybės kontrolės, o besigydantys apdraustieji turi palyginti daug prisidėti savo lėšomis. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pensininkas

viesa paslaptis kokia betvarke Kauno Raudonojo kryziaus ligonineje:truksta vienkartiniu pirstiniu, dezinfekciniu skysciu. Slauges, dirbancios pagal valandini grafika uz minimuma (pirmadienis-penktadienis) verciamos eiti i darba ir sestadieniais, sekmadieniais. Bet, uz ta darba negauna atlyginimo, nes vyr. slauge privercia pasirasyti sutikimo rastelius kad dirbs savanoriskai. Jeigu nesutinka dirbti be atlygio,- duoda suprasti, kad atleis is darbo. Tokia padetis susidare todel, kad i 2 buvusius laisvus slaugiu etatus buvo priimti nekompetetingi bet reikalingi zmones, kurie padeda gydytojams suvedineti informacija i kompiuterius, o tiesioginiu pareigu neatlieka. Kalbu apie Vidaus ligu skyriu Gal pasidomekit Verygos, Kirkuciai, Kepeniai? Ar jus tik kukuciai? Ar Darbo inspekcijai, FNTT nebutu idomu, nezinau?

Kaunietis

Nusibodo amžina reformą,geriau medikams algas kelkit,nes seselės jau galima įrašyti į raudonąją knygą

Anonimas

uztenka ir taip PRISIKO !!!!!!!!!!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS